De Grote Post brengt ondernemers samen met Cult Biz: “Kennis delen en elkaar inspireren”

V.l.n.r.: Lieve Moeremans, Charlotte Verkeyn, Bart Tommelein, Bart Plasschaert en Filip Roelandt. © EFO
Edwin Fontaine
Edwin Fontaine Medewerker KW

Het cultuurcentrum en het Economisch Huis slaan de handen in elkaar voor Cult Biz waarbij ze ondernemers en cultuurmakers samenbrengen. 130 ondernemers waren aanwezig op het lanceringsmoment.

“We geloven in de kracht van kruisbestuiving en verrassende allianties. We brengen ondernemers en cultuurmakers samen en laten hen kennis delen en elkaar inspireren”, zeggen algemeen coördinator Lieve Moeremans van De Grote Post en Filip Roelandt, directeur van het Economisch Huis. Beide organisaties gaan samenwerken en voorzien een jaarprogramma met activiteiten, sessies en netwerkmomenten.

“Zo zullen we een choreograaf in gesprek laten gaan met een CEO over technologie en nostalgie. Dan is er een voorstelling over het thema en we sluiten de avond af met een netwerkmoment”, duidt Lieve Moeremans. Er zijn verder ook een avond rond geluk en ondernemen met impact. “Deelnemers zijn heel vaak enthousiast over zo’n avonden, maar daar houdt het dan op. Wij gaan een stapje verder en bieden enkele weken later een ‘boost’-sessie aan. In deze workshop gaan we verder aan de slag om de inzichten toe te passen in de werkomgeving van de deelnemers, zowel op de werkvloer van bedrijven als bij de kunstenaar of cultuurorganisatie. We willen elk thema zo concreet tastbaar maken.”

Een derde niveau wordt Cult Biz Lab-O waarbij de twee sectoren met elkaar in gesprek gaan en bekijken hoe ze kunnen samenwerken. Er wordt bijvoorbeeld gedacht aan een pop-up tegen voedselverspilling. “Een mogelijke samenwerking met maatschappelijke impact”, luidt het.

Divers programma

De leden van Cult Biz komen samen in november, maart en mei. Naast de sessies en netwerkmomenten is er ook elke avond een voorstelling rond dat thema. Zo spelen FC Bergman en Toneelhuis en zijn er een circus- en comedyvoorstelling. De leden van de club hebben ook voorrang op een aantal activiteiten in De Grote Post. Later plannen ze ook een congres. Ondernemers kunnen intekenen vanaf 240 euro per jaar, afhankelijk van de grootte van het bedrijf.

Meer info op www.cultbzi.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier