De eerste bezoekers van geheime Camping Jardin zijn terug thuis

© (Foto JVGK)
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Liesbeth en de kinderen Charlotte en Seppe zijn terug thuis van hun driedaags verblijf in Camping Jardin, een geheime camping in Kortrijk. Het is een idee van Bekokstof vzw.

Liesbeth Vercruysse (36), een laborante uit Gullegem, en haar kinderen Charlotte (5) en Seppe (8) verbleven als allereerste bezoekers 3 dagen en 2 nachten in Camping Jardin op een geheimgehouden plaats in Kortrijk. De kampeerplaats ligt binnen een straal van 1,5 kilometer vanaf de Halletoren op de Grote Markt. Het is een idee van Bekokstof vzw. “Leegstaande panden of locaties vullen we tijdelijk origineel in als creatieve participatieve speelruimte. We zetten daar een caravan neer. Met de deelnemers spreken af op een plaats in Kortrijk en begeleiden hen naar de caravan. Het resultaat moet een mooi vakantiegevoel zijn”, duidt Hanne Lewyllie van Bekokstof.

“Mocht je de plaats willen vragen, dan mag ik niet antwoorden. Het moet geheim blijven”, verklapt Seppe die mee mocht met zijn zus Charlotte en zijn mama Liesbeth. “Ik kreeg de tip van een vriendin en vond het een goed idee er eens 3 dagen op uit te trekken met de kinderen. Dat schept altijd een goed samenhorigheidsgevoel“, vertelt Liesbeth. “Vroeger ging ik met mijn ouders veel op reis met de caravan: onder meer naar Frankrijk. Ik heb dat altijd graag gedaan. Voor mij is dit nu wel chill om samen met de kinderen in een kleine caravan te zitten. Het was een mooi miniverlof. We hebben zelf ontbijt gemaakt, parkjes en speelpleinen bezocht en mossels gekookt op de vuurschelp. Voor de kinderen was het precies een klein huisje. Onze Seppe heeft het fort bewaakt (lacht). Hij was de man in huis.”

Ook Seppe is opgetogen. “We hadden net plaats genoeg. Ik had mijn eigen bed en kon veel spelen. Het was leuk en ik heb veel dingen bijgeleerd, onder andere marshmallows maken boven een vuurschaal en een avocado eten. Er was ook playmobil materiaal. Heel soms heb ik mij verveeld maar we hadden een tablet mee om filmpjes te bekijken”, vertelt Seppe. “We hebben ook strips gelezen en met bolletjes klei gewerkt en Charlotte en ik hebben tekeningen gemaakt voor het gastenboek.”

(Peter Van Herzeele/JVGK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier