De Dierenfamilie wordt straks sociale kruidenier

© Frank
Redactie KW

Dierenvoedselbank De Dierenfamilie is pas in december gestart, maar is nu al aan uitbreiding toe. Onder meer met de verkoop van gezonde vruchtensappen wordt die gefinancierd. “We evolueren naar een sociale kruidenier voor dieren”, zegt Claudia Bamps, één van de bezielers.

“Meer en meer mensen vinden de weg naar ons”, zegt Claudia Bamps van dierenvoedselbank De Dierenfamilie. “Dit is zowel goed als slecht nieuws. Het is goed dat we naambekendheid krijgen en er meer mensen bij ons aankloppen, langs de andere zijde betekent het ook dat meer mensen en rechtstreeks ook hun dieren, in kansarmoede leven.”

Om die mensen optimaal te kunnen helpen worden uitbreidingsplannen gesmeed. “De bedoeling is dat we op onze bestaande site een extra garage inpalmen. Die extra ruimte zou het mogelijk maken de vorm aan te nemen van een sociale kruidenier voor dieren. Mensen die een beroep op ons doen zouden hier dus als het ware kunnen winkelen”, legt Claudia Bamps uit.

Sapjes

“De eerste plannen zijn gesmeed, we zetten volgend jaar de nodige stappen. Alles gebeurt in overleg met de nodige instanties. Het is een intensief traject, maar we gaan ervoor. We staan stevig in onze schoenen met onze vzw. Als sociale kruidenier willen we op dezelfde manier te werk blijven gaan: kansarme mensen die in aanmerking komen tegen een sterk verminderde prijs een winkelaanbod bezorgen. Via OCMW’s en andere diensten kan erover gewaakt worden dat louter mensen in kansarmoede bereikt worden.”

Om dit alles te financieren organiseert De Dierenfamilie momenteel een verkoop van vruchtensappen. De opbrengst gaat integraal naar de vzw.

“Er zijn tal van gezonde vers geperste sappen te verkrijgen. Je kan ze online bestellen en op 31 augustus bij ons komen afhalen. Ook een afhaling op afspraak is mogelijk. Via die site is het ook mogelijk om rechtstreeks een donatie te doen. Eveneens om fondsen te werven zamelen we ook oude inktpatronen, gsm’s en zelfs kabels in, waarvoor we bij aanbieding voor recyclage ervan, een vergoeding voor krijgen”, besluit Claudia. (MI)

Sapjes kan je bestellen via www.trooper.be/vzwdedierenfamilie. Alle andere info van De Dierenfamilie vind je op www.dedierenfamilie.be of 0478 19 82 58.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier