De dekenij uit Staden zal verkocht worden

De dekenij fungeert straks niet meer als ambtswoning van de pastoor. © (foto JCR)
Redactie KW

De gemeente plant de verkoop van de dekenij in de Bruggestraat 11. De gemeenteraad dient evenwel nog zijn zegen aan de verkoop te geven. Dat het gebouw verkocht wordt, is bijna een zekerheid. Enkel oppositiepartij CD&V is immers geen voorstander van de verkoop.

De dekenij fungeert als ambts- en privéwoning voor pastoor Dirk Crombez. Het college van burgemeester en schepenen liet tijdens de voorstelling van het meerjarenplan 2020-2025 echter weten plannen te hebben om het gebouw te verkopen. “Het is beter om het gebouw af te stoten”, weet burgemeester Francesco Vanderjeugd (Open Vld). “Er zijn kosten aan het gebouw en het is ook energieverslindend. We hebben een inventaris van ons patrimonium gemaakt en we willen zoveel mogelijk inzetten op duurzame gebouwen.” De gemeenteraad besliste in het kader van de verkoop van dekenij tijdens een vorige zitting om een huis voor de pastoor te huren in de Sint-Jansstraat. “We zijn immers verplicht om de pastoor te huisvesten”, legt burgemeester Francesco Vanderjeugd (Open Vld) uit.

verarming

Oppositiepartij CD&V onthield zich toen bij de stemming rond het punt. “We hebben bij de bespreking van het meerjarenplan gezegd dat we de verkoop van de dekenij geen goed idee vinden”, stelt CD&V-fractieleider Ludwig Willaert. “De verkoop is een verarming van en voor onze gemeente.”

De dekenij zal via de diensten van vastgoedbedrijf Covast online verkocht worden. (BCH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier