De Batjeshoek bestaat 40 jaar: “Ons trouw publiek blijft langskomen”

Jurgen Knockaert baat samen met zijn broer Stefaan de Batjeshoek uit. (foto Kurt) © Kurt Desplenter Foto Kurt
Redactie KW

De Batjeshoek in de Roeselarebaan bestaat dit jaar 40 jaar. De zaak werd in 1983 opgericht door Julien Knockaert en zijn echtgenote Liliane Deruytter. Intussen zijn het hun zonen, Stefaan en Jurgen, die de zaak uitbaten.

“Mijn broer Stefaan (52) en ik zijn al heel vroeg beginnen meewerken in de zaak”, vertelt Jurgen (48). “Ik was 16 en mijn broer 18. De overgang, toen mijn vader met pensioen ging in 2011, is dan ook vlot verlopen.”

Open op zondag

De winkel zelf is in die 40 jaar qua oppervlakte niet veranderd. Julien en Liliane (+2014) startten met De Batjeshoek, nadat ze stopten met de verkoop op markten. “Mijn ouders verkochten er fonoplaten en muziekcassettes. De verkoop daarvan werd echter almaar minder, waarna ze de winkel openden. In het begin verkochten ze in het tweede gedeelte kleren, juwelen, horloges en radio’s.”

“De winkel kreeg vooral naambekendheid omdat die open is op zondag, wat een heel drukke dag was voor de Batjeshoek”, zegt Jurgen. “Nu is dat niet meer zo uitzonderlijk, er zijn wel meer zaken open op zondag. We verkopen allerlei spullen aan lage prijzen, van keukenbenodigdheden, tot speelgoed en decoratiestukken. De mensen kopen wel anders dan vroeger, vooral sinds corona. Voordien kochten ze veel vrijer, nu moeten ze het echt nodig hebben voor ze het aankopen en ook in kleinere hoeveelheden. Er zijn de laatste jaren veel winkels bijgekomen, die soortgelijke artikelen verkopen, maar uiteindelijk blijft ons trouwe publiek langskomen.”

Ook online

De Batjeshoek blijft intussen verder de winkel zoals we die kennen, de twee broers gaan er nog voluit voor. “We focussen wel meer op online, papieren folders verspreiden is te duur geworden. Klanten kunnen zich inschrijven via de website www.debatjeshoek.be om de folder en nieuwsbrief via mail te ontvangen. Onze folder komt uit in mei en november, met de promoties, en ze zijn terug te vinden op onze Facebook- en Instagrampagina. In ons jubileumjaar 2024 voorzien we wat meer promoties dan andere jaren”, besluit Jurgen. (JW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier