Dansmicrobe leidt tot eigen dansschool: Marie-Flo bouwt in Lauwe

Marie-Lien Valcke en Floris Verschoore bouwen aan de dansschool van hun dromen langs de Dronckaertstraat. © CLL
Redactie KW

“Wanneer het mag swingen, moet het ook swingen.” Het is een uitdrukking die,voor Marie-Lien Valcke en Floris Verschoore meer is dan alleen maar een zin. Het is een levensstijl die het koppel deed beslissen om een nieuwe dansschool te bouwen in Lauwe.

Van jazz en disco, tot de meer moderne stijlen en zelfs hip-hop. Dansen is ‘in’ en met de correcte begeleiding kan de Fred Astaire in iedereen worden losgemaakt. Het is de vibe die al sinds jaar en dag de voedingsbodem vormt van dansschool Marie-Flo. Voor de drijvende kracht, Marie-Lien, was het oprichten van de dansschool een logische evolutie in haar leven.

“Zolang ik me kan herinneren heb ik eigenlijk altijd al gedanst”, aldus de pittige twintiger. “Het was meer dan alleen maar een passie voor mij want letterlijk alles moest ervoor wijken. Ik heb zelfs mijn lessen aangepast zodat ik toch maar kon blijven trainen. Toen ik in het hoger onderwijs terechtkwam, begon ik ook zelf les te geven aan enkele clubs en zo is het verhaal van Marie-Flo eigenlijk ontstaan.”

Titels

De dansschool Marie-Flo is niet nieuw, Lauwe is dat dan weer wel. “De school bestaat ondertussen als vzw al meer dan een jaar en als vereniging nog langer. We behaalden al verschillende titels, waar het vooral disco is waarin we kunnen uitblinken.” De trots in de stem is niet te ontkennen. “We behaalden met onze disco-dans al goud op het Belgisch kampioenschap en namen zelfs al 2 keer deel aan het WK, in Duitsland en Zweden. Die discipline is een beetje ons paradepaardje, maar uiteindelijk proberen we die drive en doorzetting over te brengen in al onze dansstijlen.”

Om de voortdurende groei te kunnen blijven voeden, zette het koppel een grote stap voorwaarts in de Dronckaertstraat. “Tot op heden moesten we ons behelpen met de gemeentelijke zaal of een ruimte in een fitness-school. Met de bouw van onze eigen stek, hier in Lauwe, kunnen vanaf juli alles hier gaan organiseren. Onze danslessen maar ook zomerkampen voor kinderen kunnen hier gewoon plaatsvinden. Ikzelf sta in voor het volledige dansgedeelte en Floris zal zich ontfermen over de bar en de versnaperingen. Een perfecte weerspiegeling van ons als koppel, waar ik vooral de dynamische ben en Floris eerder de rustige socialiser.” De lach op het gezicht van beiden laat duidelijk blijken dat de motivatie alvast rijkelijk aanwezig is.

De bouwwerken zijn volop aan de gang en, eens geopend, zal Marie-Flo de danstalenten ontvangen in de Dronckaertstraat 455 in Lauwe. De dansschool zal pal naast de terreinen van Racing Lauwe neergepoot worden. Info over het aanbod aan lessen is terug te vinden op de website www.marieflo.be of via de gelijknamige facebookpagina. (CLL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier