Danscafés op Eiermarkt in Syrische handen

Club 13 en De Pub zijn nog maar pas failliet verklaard, maar hebben al een overnemer. © Davy Coghe
Piet De Ville
Piet De Ville Medewerker KW

Twee cafés op de Eiermarkt die enkele weken geleden failliet verklaard werden, hebben nu al nieuwe uitbaters. Club 13 en De Pub komen in handen van Shorash Mohammed. De Koerdische Syriër runt, samen met een vennoot, ook al de restaurants Ter Beurze en De Schilder.

Dat de horeca-exploitatie in Brugge steeds meer een internationaal gegeven wordt, is al langer bekend. Niet enkel het personeel is in hoge mate van vreemde origine, maar sinds enkele jaren ook de uitbating zelf.

Die trend zet zich nu ook door in de populaire danscafés op de Eiermarkt. Enkele weken geleden berichtten we over het faillissement van de aanpalende zaken Club 13 en De Pub op de Eiermarkt, uitbatingen van horeca-ondernemer Pascal Ruysschaert.

Shorash Mohammed

Voor beide zaken heeft zich intussen een nieuwe uitbater aangediend: Shorash Mohammed. Deze Koerdische Syriër runt samen met een vennoot ook al het restaurant De Schrijver aan het Jan Van Eyckplein. Sinds kort baat hij ook restaurant Ter Beurze uit op de hoek van de Markt met de Eiermarkt. Met Club 13 / De Pub komt daar nu dus al een derde zaak bij in het toeristische hart van de stad.

“Ik ben nu zo’n tien jaar actief in de horeca hier in België”, zegt Shorash. “Brugge is een heel toffe stad om in te werken. Ik zette hier mijn eerste stappen met restaurant De Schilder en nu werk ik samen met mijn vennoot en mijn team voort. Waarom die zaak op de Eiermarkt failliet is gegaan, dat kan ik niet zeggen. Het is nochtans een prachtige locatie met heel veel potentieel.”

Uiteraard kan hier gedanst worden, maar we gaan ook snacks aanbieden

“Ik denk dat het belangrijk is om er als uitbater vaak zelf aanwezig te zijn alleszins, om alles goed op te volgen. Het is zeker een mooie zaak want ze is nog maar pas vernieuwd. We moeten er dus geen grote investeringen meer in doen. Ik plan dan ook om volgende week, begin augustus dus, de zaak opnieuw te openen. We willen ook veel overdag werken en zullen lekkere snacks aanbieden. Uiteraard zal er ook nachtleven zijn en kan er gedanst worden, maar dat is dan vooral voor in het weekend. Ik ben ervan overtuigd dat we er een succes kunnen van maken.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier