Danny en Brigitte uit Kemmel zijn een gouden koppel

© Eric Flamand
Redactie KW

Danny Vandeweghe en Brigitte Deprez vierden hun gouden huwelijksjubileum. Ze trouwden op 18 juli 1973 in Houthem.

Brigitte was de jongste van vier en liep school in Houthem tot ze thuis bleef om mee te helpen op de boerderij van haar ouders. Danny, afkomstig uit Wijtschate, komt eveneens uit een gezin van vier. Hij ging naar de lagere school in Wijtschate, gevolgd door zeven jaar college in Ieper. Daarna trok hij naar Leuven voor zeven jaar universiteit. Brigitte en Danny leerden elkaar kennen in de Wielewaal op de Rodeberg. Na hun huwelijk gingen ze in de dokterspraktijk in Dries 16 te Kemmel wonen. Danny was er huisarts van 1973 tot begin 2020.

Bezige bij

Het koppel kreeg drie kinderen: Els, Roel en Pieter. Later kwamen er de schoonkinderen bij: Frederique, Veerle en Miet. Ondertussen zijn ze de trotse grootouders van Andrea, Henri, Achille, Alexander, Clemence, Arthur, Marie en Louis. Terwijl Brigitte zorgde voor de opvoeding van de kinderen, was Danny een bezige bij. Hij was imker en hij richtte een apotheek en een foto- en diaclub op. Nog voor Heuvelland een feit was, had Danny al een studentenclub “Moeder Heuvelland” opgericht, hij had zijn aandeel in de splitsing van de doktersgilde Jan Yperman, werkte mee aan de splitsing Leuven, maakte de fusie mee van drie ziekenhuizen naar het Jan Ypermanziekenhuis, maakte de evolutie mee van de wachtdienst en werkte ook mee aan het programma Taboe met Philippe Geubels.

“Dat alles kon slechts doordat ik een sterke vrouw had die me altijd in alles heeft gesteund”, aldus Danny. Het koppel woont nog altijd op de Dries te Kemmel, doet veel vrijwilligerswerk, houdt van fietsen en wandelen en zijn nog steeds lid van de Kemmelse sportclub. Het Heuvellands schepencollege bracht de jubilarissen een bezoekje en overhandigde hen bloemetjes en enkele flessen Heuvellandse wijn. (foto EF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier