Dankzij getuigenis cafébazin: man uit Koksijde vrijgesproken omdat hij pas na ongeval bacardi-cola’s dronk

© iStock
Redactie KW

Een 41-jarige man uit Koksijde is door de politierechter in Veurne vrijgesproken van het drinken van alcohol en rijden met de wagen. Hij dankt die vrijspraak aan de getuigenis van de cafébazin van het café waar hij na een ongeval iets ging drinken.

Op 13 september vorig jaar om 4.30 uur ‘s nachts reed de man richting Nieuwpoort toen hij af te rekenen kreeg met autopech. De man had immers kort voordien een stoeprand geraakt maar reed gewoon verder. Daarbij kreeg hij een klapband en begon uiteindelijk zelfs zijn motor te branden. Hij bluste de wagen en belde een taxi op, maar niet de politie.

Omdat de taxichauffeur nog een half uur weg zou zitten ging hij café ‘t Oeksje binnen in Oostduinkerke. “Het klopt dat hij hier binnen kwam om 4.40 uur, vlak voor we gingen sluiten”, sprak de cafébazin tegen de politierechter. “Hij was nogal verward en zei dat hij net een ongeval had gehad. Hij heeft hier dan 3 bacardi-cola’s gedronken in een half uurtje tijd. Dan vertrok hij weer.” Net voor hij de taxi kon instappen werd hij. echter bij de kraag gevat door de politie. Hij legde een ademtest af van 1,77 promille. De man verklaarde meteen dat hij pas na het ongeval gedronken had maar dat geloofde de politie niet. Door de uitleg van de cafébazin is hij nu echter vrijgesproken. “Ik vind de feiten niet bewezen en wijs daarvoor naar de verklaring van de cafébazin”, sprak de politierechter. De man verliet opgelucht de zaal. (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier