Dalende trend ziekenhuisopnames in AZ West Veurne houdt aan

Het zorgpersoneel is klaar voor de heropstart van consultaties, behandelingen en ingrepen. © MVO
Redactie KW

Goed nieuws in AZ West Veurne: maandag lagen 5 patiënten op de covidafdeling, 5 op Intensieve Zorgen en 7 op de triageafdeling. Ondanks de latere piek in AZ West is het aantal opnames net op tijd gedaald om deze week de normale ziekenhuisactiviteit deels te kunnen heropstarten. Op een week tijd zijn er slechts 20 nieuwe positieve staalafnames genoteerd.

Sinds maandag zijn opnieuw consultaties mogelijk in AZ West. In eerste instantie krijgen dringende consultaties voorrang die de voorbije weken niet konden doorgaan. Het secretariaat zal hiervoor alle betreffende patiënten contacteren. De heropstart is alvast goed verlopen. “We zijn blij dat de mensen hun weg terugvinden naar AZ West”, laat communicatiemedewerker Delphine Deneir weten.

“We willen benadrukken dat het absoluut veilig is dat patiënten weer naar het ziekenhuis komen voor hun behandeling. Het is echt niet nodig om noodzakelijke zorg uit te stellen! Een aantal ingrepen/onderzoeken/behandelingen in dagopname zijn deze week ook opnieuw opgestart. Rekening houdend met de overheidsrichtlijnen willen we dit aanbod stapsgewijs terug opbouwen zodra dit mogelijk is. Momenteel zitten we aan de helft van onze normale capaciteit van consultaties.”

Vanaf volgende week maandag 11 mei zal het opnieuw mogelijk zijn om online een afspraak te maken via de website van AZ West.

Extra veiligheidsmaatregelen

Vandaag, op de internationale Dag van de handhygiëne, wil het ziekenhuis nogmaals het belang van handen ontsmetten/wassen benadrukken! Bij het binnengaan van het ziekenhuis staan standjes met desinfecterende gel.

Om de veiligheid verder te garanderen, neemt het ziekenhuis nog een aantal extra maatregelen. Zo is buiten op het rode plein een traject uitgestippeld met hekken en vloermarkeringen om de in- en uitstroom van patiënten te regelen. Een medewerker screent iedereen aan de ingang op covid-symptomen. Wie zich ziek voelt, wordt verzocht niet naar het ziekenhuis te komen, maar de huisarts te contacteren.

Beschermingsmaterialen

Iedereen die het ziekenhuis binnenkomt, moet een mondmasker dragen. Die worden uitgedeeld bij de ingang, eigen mondmaskers zijn niet toegelaten. Alle ziekenhuismedewerkers dragen ook steeds een mondmasker. De arts en verpleegkundige dragen steeds de juiste beschermingsmaterialen die van toepassing zijn in die concrete situatie. De onderzoeksruimtes worden tussen elke patiënt door ontsmet.

Het aantal patiënten wordt beperkt volgens de capaciteit van de wachtzaal. Er wordt gevraagd om niet te lang op voorhand naar het ziekenhuis te komen voor jouw consultatie, 15 minuten voordien is voldoende. Alleen hulpbehoevende patiënten mogen met een begeleider komen.

Tot slot blijft bezoek verboden en blijft de cafetaria gesloten. (MVO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier