Cynthia organiseert kerstfeest voor mindervalide singles: “Ik zoek nu mensen die kunnen helpen”

Kerstengel Cynthia L. organiseert een kerstfeest voor alleenstaande mindervaliden. © Geert Vanhessche
Geert Vanhessche
Geert Vanhessche Medewerker KW

Cynthia L. uit Sint-Denijs wil op kerstavond een mooi feest organiseren voor alleenstaande mindervaliden en op kerstdag voor mindervalide kinderen. Cynthia is vrij creatief en ook actief met kinderanimaties ‘De Magische Sprookjes’.

Vijf jaar geleden organiseerde ze al een eerste editie van zo’n kerstfeest. “Ik was pas gescheiden en wilde kerst niet alleen vieren. Ik organiseerde toen een feest voor singles en mocht in Brugge een zestigtal mensen verwelkomen. Alles, tot de zaal toe, werd gesponsord. Het werd een echter meevaller”, vertelt ze.

Ondertussen woont Cynthia, die eigenlijk afkomstig is van Oostende maar een tijdlang in Adinkerke verbleef, in Sint-Denijs. “De grond was hier nog betaalbaar en het is hier vrij rustig, dus spijt van mijn verhuizing heb ik niet”, lacht ze.

Het was haar bedoeling om de komende feestdagen opnieuw een kerstfeest te organiseren, maar dan in deze regio. “Het lukte mij echter niet om een gratis ruimte te pakken te krijgen om het feest te houden. Ik probeerde het nog eens in mijn vroegere woonplaats, De Panne, en kreeg onlangs bericht dat ik gratis de zaal in de basisschool van Adinkerke mag gebruiken.”

Gratis feest

In augustus begon ze met de voorbereidingen. Ze wil het feest gratis kunnen aanbieden aan mindervalide singles op kerstavond en aan mindervalide kinderen en hun ouders op kerstdag. “De firma Ranson beloofde mij al te zorgen voor de patisserie en van Famiflora krijgen we speelgoed. Ik zoek nu nog vooral voeding en drank. Helpende handen zijn ook welkom, want ik verwacht zo’n 75 mensen per feest.”

Bedrijven of personen die willen meewerken kunnen contact opnemen met Cynthia via christmasforsingles@gmail.com. Ook wie op het feest aanwezig wil zijn, kan haar via deze weg contacteren. Inschrijven kost 15 euro (waarborg) en kan via BE 24 7350 5011 5238 van Christmas for singles. Mensen die een steuntje in de rug willen geven, kunnen dat ook via dit rekeningnummer.

Lees meer over: