Cultuurraad reikt trofeeën en kunst-werken uit voor culturele inzet

Na het nemen van de foto met de gevierden werd de huldiging afgerond met een receptie. (foto MVD) © MV4
Redactie KW

Voor de uitreiking van de culturele trofeeën en de trofee van verdienste, verzamelden afvaardigingen van de verenigingen in d’Iefte. In de feestzaal zorgde het jeugdorkest voor de feestelijke muzikale tussendoortjes. René Berton presenteerde het geheel en leidde alles in goede banen.

Elk jaar worden door het bestuur van de cultuurraad enkele genomineerden aangeduid. Individuele inzet of prestaties uit het voorbije jaar enerzijds en groepsprestaties anderzijds, komen hiervoor in aanmerking. Uit de genomineerden worden de laureaten (individueel en groep) verkozen door de verenigingen.

verdienste

Buiten categorie is er ook een door het bestuur aangeduide winnaar van de trofee van verdienste. Deze werd toegekend aan André Vanryckeghem uit de Blauwvoetstraat. Hij is sinds jaar en dag bestuurslid van de Gezinsbond, actief in de parochiale koren en verzamelde boeken vol met liedjesteksten van dichter René De Clercq. “Op de site van het Genootschap zorg ik mee voor de invulling. De honderden liederen op teksten van De Clercq zijn te beluisteren op de site. Het liedboek bevat meer dan 800 bladzijden. Ik ben daar elke week mee bezig. De toekenning van de trofee van verdienste had ik niet verwacht. Het is een hele verrassing en een grote eer. Het gaat over mijn gemeente Deerlijk en over De Clercq.” Hij ontving een creatie van kunstenares Brigitte Vandenbulcke.

verenigingen

De Koninklijke Fanfare St.-Cecilia ontving de culturele trofee voor de verenigingen. De groep bestaat 100 jaar en stelde in het jubileumjaar een schitterend programma samen. Voorzitter John Lannoo ontving een kunstwerk van Betty Bossuyt als erkenning.

individueel

Individueel werd Luc Bulckaen, bezieler van de toneelgroep Sellewie, de winnaar. Hij ontving een kunstwerk van Monique Vandenabeele.

De toneelgroep Sellewie bleef in de prijzen vallen met de erkenning voor 30 jaar activiteit. (MVD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier