Culinaire verwenboxen voor Warmste Week
Hoewel de horeca bijzonder hard wordt getroffen tijdens de coronacrisis, lieten 4 keukenprofessionals uit Menen en Lauwe afgelopen week hun hart spreken. Ze verdeelden maar liefst 500 culinaire verwenboxen aan zij die vaak in de schaduw blijven staan.
Net zoals voorgaande jaren trekt De Warmste Week zich op gang. Overal worden acties op poten gezet om de meest kwetsbaren in onze maatschappij te ondersteunen, dit telkens op een coronaveilige manier.
500 verwenboxen
Hoewel horeca-uitbaters zelf met de handen in het haar zitten omwille van de huidige coronamaatregelen, zetten in Menen en Lauwe zetten vier restauratuitbaters hun eigen bekommernissen even in de koelkast. Restaurant Culinair, restaurant Karel, Brasserie Daefnis en Bistro Dhôme verwarmden hun kookvuren , een warmte die meteen doorheen de volledige postcode 8930 voelbaar was.
“We engageerden ons elk om 125 verwenboxen te voorzien, dus kunnen we in totaal 500 boxen samenstellen”, klinkt het bij Steven Dehaeze, chef-kok van het Lauwse Culinair. “ Het was voor ons erg belangrijk dat we telkens een stukje van onze identiteit in de verwenboxen kwijt konden. Het moest meer zijn dan alleen maar een boterham met beleg. Met dit initiatief wilden we een lichtpuntje brengen in het leven van de mensen van wie we dachten dat het broodnodig was.”
“Onschatbare waarde”
“We schenken onze boxen aan mensen die het hard te verduren krijgen, maar vaak over het hoofd worden gezien. Woensdag trokken we met onze boxen naar het Rode Kruis opvangcentrum van Menen, het dierenasiel van Rekkem, de voedselbank en de woonzorgcentra Hortensia en Ceres. Weten dat we met deze actie een glimlach op het gezicht van heel wat mensen hebben kunnen toveren is van onschatbare waarde.”
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier