Coronavirus nekt ook Belgisch kampioenschap belleman

Geen kampioenschap dit jaar voor Veurnse belleman Joris Goens. © MVP
Redactie KW

Het Belgisch kampioenschap belleman zal op 9 augustus niet plaatsvinden.

Op 9 augustus zouden de Belgische bellemannen het tegen elkaar opnemen voor de titel van Belgisch Kampioen in Veurne, die de rol van gaststad op zich zou nemen. Door de coronacrisis is er beslist om het kampioenschap af te gelasten.

Hoewel hij in zijn eigen stad niet mag deelnemen, keek de Veurnse belleman Joris Goens er echt naar uit. Joris, die zelf al 9 keer de Belgische kampioenstitel in de wacht sleepte, is trots op zijn stad waar hij al 15 jaar officieel de functie van belleman uitoefent.

Bij heel wat plechtige gelegenheden promoot belleman Joris in zijn gekende groene uniform, met luide stem en bel, zijn Veurne als een gastvrije, prachtige stad met heel veel troeven. In zijn uitbundige, enthousiaste stijl schreeuwt hij dan om ‘aandacht, aandacht, aandacht’.

Als een volleerde marketingspecialist maakt hij reclame voor Veurne Bachten de Kupe als historisch centrum van de Westhoek met de vele toeristische fietsknooppunten, voor de boetprocessie, de meringuetaart, de babelutten en het lekkere bier.

(MVP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier