Coronavirus gijzelt ook Wervik: turnshow KEL geannuleerd, De Spie gesloten, modeshow wijkt uit en quiz wordt uitgesteld

foto LVW
Redactie KW

In het hele land worden voorzorgsmaatregelen genomen om het coronavirus in te dijken. In Wervik nam een aantal verenigingen het initiatief om hun event van dit weekend ofwel uit te stellen ofwel naar een andere locatie te verhuizen.

De organisatoren van fashion@geluwe van zondag 15 maart moeten omwille van het coronavirus veranderen van locatie. De modeshow was voorzien in de ruime cafetaria van het woon- en zorgcentrum Ter Beke. Gelukkig is er een oplossing en vindt de modeshow wat verderop in feestzaal De Boomgaard plaats. Ingang achteraan via het gemeentepark. De acht deelnemers zijn allemaal plaatselijke handelszaken. Zottebolle, Ukki, Litchi, Huis Poot, Schoenen Claeys, Optiek Declercq, D’oude Drukkerij en Body Sun zullen hun nieuwste collectie showen. In de namiddag wordt koffie met gebakjes geserveerd, ‘s avonds cava en hapjes.

Kwetsbaar

De derde editie van de algemene kennisquiz Mater Quiz-t op vrijdag 13 maart in de cafetaria van het woon- en zorgcentrum Mater Amabilis in Wervik wordt door het coronavirus uitgesteld. “We moeten onze verantwoordelijkheid opnemen en preventief optreden”, aldus het organiserend team. “150 deelnemers van de quiz samenbrengen in een gebouw waar 117 bejaarde en dus kwetsbare mensen wonen, lijkt ons niet aangewezen. De quiz wordt verplaatst naar vrijdag 13 november. Wie dan niet meer wil of kan deelnemen, mag dat laten weten en dan wordt het inschrijvingsgeld terugbetaald.”

Omwille van het coronavirus wordt in het kader van preventie het lokaal dienstencentrum De Spie in de Beselarestraat een maand volledig gesloten tot 13 april. Niet alleen is de cafetaria gesloten en zijn de geplande activiteiten geschrapt, maar evenzeer vinden de de externe activiteiten, vergaderingen, workshops en de permanentie niet plaats. Deze beslissing komt er op aanraden van het Agentschap Zorg en Gezondheid. De periode van sluiting is afhankelijk van de verdere opmars van het virus. “We kunnen niet het risico lopen om ons doelpubliek bloot te stellen aan het gevaar voor het coronavirus en hopen natuurlijk op het begrip van iedereen”, zo klinkt het.

Gymshow

Turnclub Krachtig en Lenig besliste woensdag om ook de gymshow van komende zaterdag te annuleren. “De gezondheid van onze leden, sympathisanten, trainers ouders en grootouders vinden we te belangrijk om ook maar enig risico te lopen. Strikt genomen konden we de gymshow in sporthal De Pionier plaats laten grijpen omdat er op ons evenement geen duizend toeschouwers aanwezig zullen zijn. Echter is dit maar een getal en dat weegt niet op tegen eventuele gezondheidsrisico’s.”

KEL bekijkt de komende dagen of ze haar gymshow kan verplaatsen naar een latere datum. “Niet alleen de beschikbaarheid van de zaal, maar ook externe factoren zoals het huren van de verlichting en andere audiovisuele materialen zullen daarbij een rol spelen”, weet voorzitter Hannes Decorte. “Uiteraard hangt alles af van hoe het coronavirus zich zal manifesteren de komende weken. Indien het ons niet lukt om de gymshow te verplaatsen, worden de toegangtickets terugbetaald”, aldus voorzitter Decorte. (EDB-LVW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier