Coronamaatregelen nekken café ‘t Verdriet van België

't Verdriet van België is tijdelijk dicht. © SVV
Redactie KW

Cafébaas Edward Pitteljon kan in zijn eentje de opgelegde voorschriften door het coronavirus niet naleven. Dus heeft hij zelf beslist om zijn jongerencafé ‘t Verdriet van België in Brugge te sluiten tot de nodige versoepelingen worden aangekondigd.

In de zomervakantie vonden heel wat klanten de weg naar café ‘t Verdriet van België van Edward Pitteljon (25) in de Sint-Jansstraat. “Vrijdagnacht zijn de nieuwe coronamaatregelen te veel gebleken voor ‘t Verdriet van België”, schrijft Edward Pitteljon op de Facebookpagina van zijn zaak.

“Met enige pijn in het hart moet ik inzien dat ik in mijn eentje niet in staat ben de opvolging van de coronamaatregelen zowel binnen als buiten te garanderen en daarnaast ook nog mijn job als barman uit te voeren. Teneinde (nog meer) boetes en/of een verplichte sluiting te voorkomen rest mij jammer genoeg maar een optie: zelf sluiten tot de maatregelen opnieuw versoepelen.”

“Ik vind het intriest dat ik jullie dit moet mededelen nadat ik de deuren amper twee maanden geleden opende, maar liever hou ik de eer aan mezelf dan dat (burgemeester) Dirk (De fauw, nvdr) ‘t Verdriet in mijn plaats komt sluiten. Ik kijk er nu al naar uit jullie in de toekomst opnieuw te mogen bedienen. Hopelijk tot in betere tijden”, besluit Pitteljon.

(SVV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier