Corona-uitbraak onder controle in WZC Sint Vincentius in Ardooie

Sint Vincentius in Ardooie.© JM
Sint Vincentius in Ardooie.© JM
Redactie KW

In het woonzorgcentrum Sint Vincentius in Ardooie moest het personeel vorige week alles uit de kast halen om een uitbraak van corona te lijf te gaan. Deze week werd er opnieuw getest en er lijkt een positieve trendbreuk ingezet.

Directeur Renaat Lemey: “Vorige week piekte het aantal besmettingen op vijftig. Dat is nagenoeg de helft van onze 104 vaste bewoners. We hebben onmiddellijk maatregelen genomen. Er is geen bezoek meer toegelaten. Die maatregel wordt doorgetrokken tot woensdag, 23 december.”

“Er werden afzonderlijke corona-afdelingen afgebakend. Er is ook een speciaal een team onder leiding van Greet Driessens, Ellen Verbeke en Carine Vermeulen dat zich toe legt op de verzorging van de bewoners die positief hebben getest.”.

Hulp van vrijwilligers

“Hoe het zo ver is kunnen komen, is volgens de directeur moeilijk te achterhalen. “Alles is begonnen in één afdeling. Wij hebben onmiddellijk deze afdeling in quarantaine geplaatst. De resultaten van de nieuwe testen zijn gelukkig hoopgevend. Omdat ook enkele van onze medewerkers uitvielen konden wij gebruik maken van de diensten van het wit-gele kruis en van Familiehulp”, besluit de directeur.

Er kwamen ook een aantal vrijwilligers een handje toesteken. “Dank ook aan de families voor de steun, de medewerking en het begrip in deze kerstperiode.”

Het WZC telde de afgelopen tien dagen ook drie overlijdens.

(JM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier