De hulde aan Bernard Diopere wordt voorlopig geannuleerd. De organiserende werkgroep onder de leiding van ereofficier Georges Pannecoucke, het zogenoemde Comité B, wil graag een nieuwe datum in september vastleggen. Want zowel het korps als de brandweerzone wil iemand met zulke grote verdiensten als Bernard niet met de stille trom laten weggaan. Voor alle duidelijkheid: de wissel met officier Alain Crombez zal eind mei gewoon plaatsvinden. Enkel de festiviteiten vervallen.

Afscheid na een brandweercarrière van liefst 47 jaar

Bernard wordt op 23 mei 65 jaar en mag zich op 1 juni officieel gepensioneerd noemen. Hij werkte van 1973 tot 2004 als bediende bij de vroegere Torhoutse meubelfabriek Thor en werd op 1 juli 2004 beroepsbrandweerman. Hij leidde het plaatselijke brandweerkorps toen al sinds maart 1990, het moment waarop hij zijn vader André als bevelhebber opvolgde. Hij verwierf begin 2015 de graad van majoor en is binnen de Hulpverleningszone 1 directeur operaties en opleiding. In Torhout is hij na de zonevorming postoverste gebleven.

Bernard is in 1973 brandweerman geworden. Een carrière van 47 jaar in het Torhoutse korps is een unicum. Hij staat bekend als een loyale man met veel mededogen voor andere mensen. Als postoverste heeft hij altijd geprobeerd om problemen op een deftige manier op te lossen en smeulende conflicten te vermijden of ontmijnen.

De hulde aan Bernard Diopere wordt voorlopig geannuleerd. De organiserende werkgroep onder de leiding van ereofficier Georges Pannecoucke, het zogenoemde Comité B, wil graag een nieuwe datum in september vastleggen. Want zowel het korps als de brandweerzone wil iemand met zulke grote verdiensten als Bernard niet met de stille trom laten weggaan. Voor alle duidelijkheid: de wissel met officier Alain Crombez zal eind mei gewoon plaatsvinden. Enkel de festiviteiten vervallen.Bernard wordt op 23 mei 65 jaar en mag zich op 1 juni officieel gepensioneerd noemen. Hij werkte van 1973 tot 2004 als bediende bij de vroegere Torhoutse meubelfabriek Thor en werd op 1 juli 2004 beroepsbrandweerman. Hij leidde het plaatselijke brandweerkorps toen al sinds maart 1990, het moment waarop hij zijn vader André als bevelhebber opvolgde. Hij verwierf begin 2015 de graad van majoor en is binnen de Hulpverleningszone 1 directeur operaties en opleiding. In Torhout is hij na de zonevorming postoverste gebleven.Bernard is in 1973 brandweerman geworden. Een carrière van 47 jaar in het Torhoutse korps is een unicum. Hij staat bekend als een loyale man met veel mededogen voor andere mensen. Als postoverste heeft hij altijd geprobeerd om problemen op een deftige manier op te lossen en smeulende conflicten te vermijden of ontmijnen.