Chiro Sint-Michiel uit Kuurne feest erop los tijdens verjaardagsweekend, ondanks hevige wind die spelbreker is tijdens kampuur

De zangstonde, waarbij allerlei chiroliedjes werden gebracht door een zeskoppige band, kon wel plaatsvinden. Zij het wel niet bij het kampuur. © BRU
Nico Speleers
Nico Speleers Medewerker KW

Chiro Sint-Michiel uit Kuurne viert dit weekend zijn 70ste verjaardag.

De feestelijkheden gingen vrijdagavond reeds van start met een afterwork drink en een receptie, gevolgd door de nacht van de kenwijsjes. Zaterdag werden de festiviteiten verdergezet met een lenteterras, darts- en kubbtornooi, levende voetbaltafel en een snuistermarkt in de namiddag, gevolgd door een kampfoodfestival. In totaal namen driehonderd personen deel aan dit bivakbuffet.

Geen kampvuur

Wat uiteindelijk de apotheose van de dag moest gaan worden, het grote kampvuur dat om 20 uur gepland stond, diende echter op het laatste moment afgelast te worden. Hevige wind gooide namelijk roet in het eten. De zangstonde, waarbij allerlei chiroliedjes werden gebracht door een zeskoppige band, kon wel plaatsvinden. Wel niet bij het kampvuur, maar in een van de twee tenten die opgesteld staan op het feestterrein.

Vandaag, zondag, staat nog een minitrot en streekbierenbar en pannenkoekenbak op het programma, voorzien van muzikale omlijsting.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier