Chiro Jefri viert 60ste verjaardag met driedaagse

Chiro Jefri viert drie dagen feest. (foto PADI)
Redactie KW

Chiro Jefri, dat 130 leden telt, mocht zestig kaarsjes uitblazen. Dit werd gevierd met een driedaags feest, met onder andere een officiële ontvangst, eucharistieviering, barbecue en fuif.

Op vrijdagavond werd de huidige en oud-leiding ontvangen in het gemeentehuis. Burgemeester Kurt Windels verwelkomde kort de talrijke aanwezigen, waarna jeugdschepen Trui Lambrecht in Chiro Jefri-tenue zei: “Ik zie hier één trotse familie staan. Het valt op dat de appel ook niet ver van de boom valt. Ik zie hier ouders, samen met zoon of dochter. Zoals schepen Martine en Fien, allebei hoofdleidster geweest bij de Chiro. Eén familie die echter alle records breekt, is dat van opticien/juwelier Jacques Dumoulin. Maar liefst zes dochters werden leidster.” De schepen stond ook stil bij de plaatselijke geschiedenis van Chiro Jefri. “Toen de Chiro gemengd werd, ontstonden er ook Chiro-koppeltjes: Fien en Sam, Robin en Sammy-Jo, Ruben en Saïda, Sarah en Tibo. De gouden tijd was vanaf 2007, met soms wel meer dan 100 kinderen mee op kamp. Kamphuizen werden te klein en extra tenten werden opgezet. Tijdens het werkjaar 2019-2020 kende men met 170 leden het grootste ledenaantal ooit.”

Puree met gehaktballen

Hoofdleiders Emiel Lammertin en Lisa Vandeverre stonden samen achter de microfoon. “Zonder leden zou er geen Chiro zijn. Het is tof om te zien hoe we steeds weer zoveel lachende gezichten mogen verwelkomen op zondagnamiddag. Dank aan de ouders voor het vertrouwen, dank aan de leden om er steeds bij te zijn. Oude evenementen werden omgedoopt tot nieuwe succesvolle activiteiten: Croque en Rol werd pasta-avond, Pure 90’s werd Dance With The Duvel. Cuvée d’Aspi én Aspi Troef hebben zich de laatste jaren ook ontwikkeld tot vaste waarden. Met onze opbrengsten proberen we de werking te verbeteren. Ieder jaar wordt er extra spelmateriaal aangekocht. Er werd de voorbije jaren ook fors geïnvesteerd in nieuwe tenten en kookmateriaal.” Emiel werd persoonlijk: “Mijn lievelingseten op kamp is puree met gehaktballen. In 2021 won ik het kampioenschap gehaktballen eten met 2.003 gram. Is er iemand hier die dit zou beter kunnen?” Het bleef stil in de raadszaal.

Beide hoofdleiders besloten met een dankjewel richting gemeentebestuur voor de bouw van de nieuwe lokalen en opslagplaats in 2018, en voor de logistieke ondersteuning bij tal van evenementen. Pastoor Ludwig Dubaere sloot het rijtje sprekers af. Hij stond stil bij de drie pijlers van Chiro Jefri: innerlijkheid, rechtvaardigheid en vriendschap. (Patrick D.)

emiellammertin@gmail.com

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier