In de Philipstockstraat opende Bar Baril de deuren. “Ik profileer de zaak expliciet als champagnebar”, zegt uitbater Patrick Van Hove. “Dat is nog een leemte in Brugge. Ik ben zeker dat er een publiek voor is.”
De heropening van de terrassen betekende meteen ook de start voor Bar Baril in de Philipstockstraat; de straat die steeds meer een drukbezochte en diverse horecastraat wordt. Bar Baril is het geesteskind van Bruggeling Patrick Van Hove. Boven de bar is is er een B&B guesthouse van dezelfde uitbating gevestigd. Uitbater Patrick Van Hove is al jarenlang actief in de scheepvaartsector – meer bepaald opslag, overslag en scheepsagentuur – en nam in 2002 via een zogenaamde ‘management buy-out’ het bedrijf Agenca Maritime Minne over van de adellijke familie d’Udekem d’Acoz. In 2015 liet hij de overslagactiviteit in de Brugse achterhaven over aan Group Depre om zich van toen af te focussen op de overige activiteiten; voornamelijk de scheepsagentuur.
Link met horeca
“Ik heb ook wel een link met de horeca want mijn grootouders hadden jarenlang een eigen hotel langs de Komvest en als kind kwam ik daar natuurlijk vaak over de vloer”, vertelt Patrick. “En ik heb ook vaak vakantiejobs gedaan in de horeca; onder meer in het Boudewijnpark destijds.” Nu gaat Patrick met Bar Baril dus een nieuw avontuur aan. “Ik profileer de zaak expliciet als champagnebar. Dat is nog een leemte in Brugge.
We starten al vanaf 9,5 euro per glas en 49 euro voor een fles
Er zijn intussen wel al enkele wijnbars en cocktailbars maar er is geen specifieke champagnebar. Ik ben er zeker van dat daar een publiek voor is en mik vooral op mensen die voor of na een etentje nog een goed glas willen komen drinken. Overigens is het wel toegankelijk om hier van champagne komen genieten; we starten immers al vanaf 9,5 euro per glas en 49 euro voor een fles.”
Fijne hapjes
“Voor de liefhebbers hebben we ook exclusieve champagnes in huis, zoals een Cristal van Louis Roederer. Ik heb ook enkele rode en witte wijnen op de kaart staan, een aantal biertjes en fijne hapjes. Zo is het bordje met aardbeien en slagroom, zeker bij koppeltjes, heel populair als hapje bij enkele glazen champagne.” (PDV)
Bar Baril is steeds van woensdag tot en met zaterdag, telkens vanaf 15 uur.