Carrefour Market in Beernem ondergaat complete metamorfose: “Het blijft een buurtwinkel”

Kathy De Cocker (46) en haar echtgenoot Xavier Nollé (54) openen vandaag met trots hun vernieuwde supermarkt. © AVH
Arno Van Haverbeke
Arno Van Haverbeke Medewerker KW

Sinds dinsdag 6 februari was er aan de Carrefour Market in Beernem een drukte van jewelste. Aannemers en leveranciers reden af en aan om de winkel na een complete renovatie op tijd open te krijgen. Vandaag, vrijdag, openden Xavier Nollé (54) en Kathy De Cocker (46) hun winkel plechtig met tal van promoties.

Maandenlang werkten Xavier Nollé (54) en zijn vrouw Kathy De Cocker (46) aan de voorbereiding van dit logistiek huzarzenstuk. Sinds oktober baten ze de supermarkt in Beernem uit in combinatie met de uitbating van twee andere supermarkten in Oost-Vlaanderen. “Om alles in goede banen te laten verlopen, ging hier een uitgebreide voorbereiding aan vooraf. Iedere aannemer en leverancier moet op het juiste moment arriveren om aan de slag te kunnen. Er is geen minuut te verliezen tijdens zo’n renovatieperiode. Op maandagmiddag ging de winkel dicht en ’s avonds was het hele gebouw leeggemaakt. Zo konden de bouwwerken op dinsdag al meteen starten”, vertelt Nollé.

Digitale prijzen

Concreet kreeg de winkel een nieuwe vloer, een nieuw plafond en ook de koelmeubelen zijn gloednieuw. Daarvoor werd ook de technische installatie en het computersysteem van de winkel helemaal vernieuwd. “Daarbij kiezen we ook voor ecologie en duurzaamheid. We koelen nu met CO2 in een gesloten circuit en gebruiken de recuperatiewarmte om de winkel op te warmen. Bovendien hebben we nu digitale prijzen bij alle producten. In totaal gaat het om meer dan 10.000 nieuwe bakjes bij elk product, die moeten bovendien nog aan het centrale IT-systeem gekoppeld worden”, gaat De Cocker verder.

Focus op vers

Het assortiment van de winkel is na de vernieuwing groter en vooral moderner. Klanten kunnen naast de twee bemande kassa’s ook zelf hun producten scannen. “Toch behouden we het karakter van een buurtwinkel”, legt Nollé uit. “We staan bekend als een lokale supermarkt met focus op verse producten. Voor onze winkels hebben we een eigen beenhouwerij met dagverse gerechten. Bovendien werken we uitsluitend met Belgisch vlees.”

Vandaag heropent de winkel met tal van promoties. Ook de openingsuren worden uitgebreid. Voortaan zal de winkel ook op zon- en feestdagen open zijn tot 18 uur. Dinsdag is de sluitingsdag.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier