Carnavalisten laten goed hart zien in gemeentehuis van Bredene

© MM
Redactie KW

Bredene heeft officieel de (jeugd)prins en -prinses carnaval geïnstalleerd. De carnavalisten toonden tijdens hun traditionele bezoek aan het gemeentehuis ook hun goeie hart.

De grote hal van het gemeentehuis liep naar goede gewoonte vol met carnavalisten uit Bredene en ruime omgeving en dit voor de officiële aanstelling van de nieuwe prins en prinses en jeugdprins en -prinses. “Voor de eerste keer in de carnavalsgeschiedenis van Bredene gaat een koppel met de titel van prins en prinses carnaval lopen. Brenda Verhaeghe en Gino Vansevenant vormen ook in het dagelijks leven een paar. En vanaf nu dus een prinsenpaar”, gaf cultuurschepen Alain Lynneel, in een vorig leven zelf ooit prins carnaval (onder de roepnaam Bibber), aan. Waarop het prinsenpaar, Mr Proper en Girl Linda, onder luid applaus met hun gevolg de trappen van het gemeentehuis afdaalden.

Spekkevrienden

Ook de nieuwe jeugdprins en -prinses, James Templeton en Emma Candaele, kregen een warm onthaal en een leuk geschenk.

Kurt Vansteenkiste, voorzitter van het Hof der Prinsen dat de verkiezingen organiseerde, gaf nog mee dat de Bredense (jeugd)prins en -prinses te zien zullen zijn op de stoeten, waaraan het Hof Der Prinsen deelneemt.

De Bredense carnavalsvereniging ‘Spekkevrienden met een Hart’ onder leiding van voormalig prins Spekke alias André Herrgodts, had maandag nog een cheque van 2.793 euro in petto voor het Kinderkankerfonds.

“André loopt telkens een heel jaar lang de carnavalbals af om er snoep te verkopen en een tombola te organiseren. De opbrengst hiervan schenkt hij vervolgens weg aan een goed doel”, aldus Alain Lynneel.

Geen verkiezingen meer

Tijdens de ontvangst op het gemeentehuis kon ook nog nieuws rond de carnavalsviering in Bredene worden opgetekend. “Vanaf volgend jaar wordt er geen verkiezing of bal meer georganiseerd“, onthulde Kurt Vansteenkiste na afloop. “Zoals in de ons omringende gemeenten zullen we in de toekomst een prins en/of prinses aanstellen vanuit het Hof der Prinsen. De jongste jaren waren er telkens problemen om aan kandidaten te raken, kandidaten trokken zich te elfder ure terug,… Alleen als we een goeie kandidaat vinden, zal er een prins of prinses aangeduid worden. Zoniet, dan gaat er een jaar zonder prins(es) voorbij.”

Geruchten als zou ook de jaarlijkse carnavalstoet ter ziele gaan, werden door het Hof der Prinsen ontkracht. “De organisatie van de stoet ligt in de handen van het Bredens Carnaval Comité en niet van het Hof. De stoet zal gewoon verder georganiseerd worden”, besloot Vansteenkiste. (MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier