Café Congé pakt uit met een tweede podium in Deerlijk

Cultuurfunctionaris Freek Depraetere en Oole Ryckoort hebben voor de negentiende editie van Café Congé een waardig programma in elkaar gebokst. © DRD
Redactie KW

De gemeentelijke jeugdraad pakt ook dit jaar met een reeks optredens uit. Met een gevarieerd en regionaal getint programma mikt Café Congé op een jong en minder jong publiek.

De jeugdraad en jeugddienst hebben drukke weken voor de boeg. “In 2001 werd het startschot voor dit evenement gegeven in het Centrumpark, toen nog onder de noemer Parkconcerten”, verduidelijkt cultuurfunctionaris Freek Depraetere. “Drie jaar later werd deze benaming omgevormd tot Café Congé en verhuisde het muziekevenement naar de Statiekerk en d’Iefte. Nog eens een jaar later werd de speelplaats van de gemeenteschool De Beuk in de Sint-Amandusstraat de nieuwe uitvalsbasis. Ook dit jaar zijn we er te gast. Café Congé is ondertussen een vaste waarde geworden in de agenda van elke Deerlijkse muziekliefhebber.”

“Het is een ideale locatie“, gaat Oole Ryckoort van de werkgroep Café Congé verder. “Centraal gelegen en makkelijk bereikbaar met de fiets. Het vertrouwde recept blijft behouden. Op de affiche staat een mix van beginnende artiesten en groepen. Alle optredens zijn volledig gratis en iedereen is welkom vanaf 20 uur. Voor de uitbating van de bar kunnen we rekenen op de jeugdverenigingen. Nieuw is dat we met een tweede podium uitpakken. Kwestie van duidelijk te stellen dat de nadruk van Café Congé nog altijd op de muziek ligt.”

Programma

Sweet Spot (poppy covers) is op donderdag 4 juli eerst aan zet. Daarna volgen singer-songwriter Wim De Meester en de covergroep The Simon Collective. Op donderdag 11 juli staan Gräns (covers), George Dylan (indie pop), singer-songwriter Kandschwar en Alive (rock covers) op de podia. Bluelink (poprock), Boundless (poppy covers) en Congazz (latin) sluiten af op donderdag 18 juli. (DRD)

Info: Jeugddienst, 056 77 44 32 en dienst cultuur, 056 71 89 81.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier