Burgemeester Croes wil een troostplek creëren

© (Foto DRD)
Redactie KW

Burgemeester Claude Croes (CD&V) deed in zijn 21 juli-toespraak een oproep om een troostplek te creëren in Deerlijk. Dit om de overledenen en de rouwende families in en na de coronatijd een troostplaats te geven.

“We vieren onze nationale feestdag op een totaal andere manier dan gebruikelijk”, aldus Claude Croes. “Een tijd als de Coronaperiode hebben wij nooit eerder beleefd. Dit veroorzaakte leed. Zeker bij families die een dierbare verloren en niet op een gepaste manier konden afscheid nemen van hun geliefde. We werden en worden allemaal geconfronteerd met beperkingen. De sociale ongelijkheid werd en wordt schrijnender in de maatschappij, er is een grote beperking van onze bewegingsvrijheid en er in stilte en eenzaamheid veel geleden.”

“Gelukkig sprongen in deze periode veel mensen in de bres voor elkaar. Op deze bijzondere dag wil ik een oproep doen. Ik zou graag een troostplek in onze gemeente tot stand brengen. Een troostplek is een groen plekje dat voor iedereen toegankelijk is, waar je troost kunt vinden en samen met je buurt of gemeente bloembollen plant als symbool voor verbondenheid, hoop en kracht. In het voorjaar van 2021, als de bloemen groeien en bloeien, herdenken we de moeilijke periode die corona ons bracht en gedenken wij onze dierbaren. Goede tips voor een toegankelijke locatie zijn alvast welkom.”

Met tips kan men tot 15 augustus terecht op burgemeester@deerlijk.be.

(DRD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier