Buitenspeeldag op domein Dominiek Savio in Hooglede: “Met BMX-initiatie voor durvers”

De jongsten mogen al eens proeven in de voormiddag. © EVG
Redactie KW

Na het succes van vorige edities organiseert de jeugddienst op woensdag 17 april opnieuw een buitenspeeldag in Hooglede. Dit jaar in samenwerking met Dominiek Savio, want de buitenspeeldag vindt plaats op het kasteeldomein en bevat ook attracties met een inclusieve touch.

“Voor de jongsten van Dominiek Savio is het niet altijd gemakkelijk om in de drukte aan te sluiten en volop te genieten van de activiteiten”, klinkt het bij de gemeente. “Daarom krijgen ze de kans om in de voormiddag al eens te komen proeven.”

“Voor het grote publiek zijn er activiteiten van 14 tot 17 uur. Er komen gekke fietsen, gocarts, een overdekte draaimolen, springkastelen, een fietsbehendigheidsparcours van Cycling Vlaanderen, en veel meer. G-sportclub GIDOS organiseert een initiatie van enkele van haar sporten en de politie komt langs tussen 14 en 15.30 uur om je fiets, trike of rolstoel te labelen.”

Huifkarritjes

“Voor de echte durvers organiseert de BMX-club van Gits een initiatie op haar terreinen. Daarvoor moet er wel op voorhand ingeschreven worden via de webshop van de gemeente. Voor de mensen die het liever iets rustiger hebben, voorzien we huifkarritjes. De huifkar is aangepast met een rolstoellift. Voor deze gelegenheid zal het kasteeldomein ook verkeersvrij gemaakt worden. Wie met de fiets of step komt, maakt aan de stand van Huis van het Kind trouwens kans op een echt Flandrien-verrassingspakket. Voor ouders is er een bar voorzien ten voordele van de werking van Dominiek Savio. Kinderen die op dat moment in IBO De Boomgaard verblijven, worden verwend met een toffe buitenspeelprikkel.”

“We roepen ook nog op dat de buitenspeeldag een ‘open’ speelinitiatief is. Kinderen blijven dus best onder begeleiding van volwassenen, er is geen opvang voorzien. We hopen vooral veel volk te mogen ontvangen op de buitenspeeldag.” (EVG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier