Buit blijft beperkt na inbraak in De Reisduif in Oostnieuwkerke

Sandra Lein: "Ik sta hier vaak alleen in de zaak. Er is toch wel wat angst in me geslopen." (foto JCR)
Redactie KW

In de nacht van maandag op dinsdag werd er ingebroken in de bekende horecazaak De Reisduif langs de Colliemolenstraat in Oostnieuwkerke. De dieven gingen aan de haal met wat geld, een laptop en een IPad. “Zo’n dingen zijn echt niet leuk.”

Timothy Vandenbussche (28), zoon van Sandra Lein (48), de zaakvoerster van horecazaak De Reisduif langs de Colliemolenstraat in Oostnieuwkerke, merkte dinsdagochtend bij aankomst dat de kassa in de zaak omver gegooid was. Hij belde onmiddellijk zijn moeder op, die onmiddellijk besefte wat er gebeurd was. Inbrekers hadden in de nacht van maandag op dinsdag zich een toegang verschaft tot de horecazaak. “Dat gebeurde via de achterdeur. We vonden nog een schroevendraaier terug. Daarmee zijn ze waarschijnlijk binnen geraakt”, vertelt Sandra.

Tweede in acht jaar

De inbrekers gingen uiteindelijk aan de haal met een laptop, een Ipad en de inhoud van de kassa. “Er zal gelukkig niet veel geld in, zo’n honderd euro aan kleingeld”, aldus de zaakvoerster. Toch zit ze echt verveeld met hetgeen er gebeurd is.

“Ik sta hier vaak alleen in de zaak. Er is toch wel wat angst in me geslopen. Zo’n voorvallen zijn gewoon niet leuk.” Sandra baat al negen jaar De Reisduif uit. Acht jaar geleden werd er al eens ingebroken. Toen ging de dader aan de haal met enkele flessen drank. De flessen drank die nu in de horecazaak staan, werden door de dieven van maandagnacht niet aangeraakt.

Ook bij de buren

Inmiddels werd de politie op de hoogte gebracht en kwam het labo ter plaatse voor een sporenonderzoek. De inbrekers probeerden ook hun slag te slaan bij de buren, maar daar geraakte men niet binnen. Timothy en Sandra plaatsten dinsdagavond een oproep op sociale media om alsnog getuigen te vinden van de inbraak. “Dat wordt echter moeilijk. Onze zaak ligt echt op het platteland.”

Wie mogelijks toch iets gezien heeft kan contact opnemen met de lokale politie. “Inmiddels kregen we al heel veel bemoedigende woorden van vrienden en klanten. Donderdag gaan we gewoon terug open, alsof er niets gebeurd is”, klinkt het. (Bert Feys)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier