Brugse politie vat 22 Turkse fans met knuppels, supporters onder begeleiding richting stadion

© Davy Coghe
Tim Vansteelandt
Tim Vansteelandt Adjunct-hoofdredacteur

De Brugse politie heeft woensdag 22 fans van de Turkse topclub Galatasaray bestuurlijk aangehouden. Intussen zijn de supporter onder politiebegeleiding richting stadion geëscorteerd.

Naar aanleiding van het Champions-Leaguetreffen tussen Club Brugge en Galatasaray houdt de Brugse politie verscherpt toezicht. Woensdag werden in Sint-Andries 22 Turkse fans gecontroleerd, die geen geldig ticket op zak bleken te hebben.

Sterker: de groep had wél knuppels en pyrotechnisch materiaal bij. De 22 fans werden dan ook bestuurlijk aangehouden, minstens tot na de match. Fans zonder geldig ticket op zak, wordt gevraagd de stad meteen te verlaten.

Op de Markt in Brugge verliep alles rustig. Het bleef bij wat zingen en een dansje. De Turkse supporters genoten van het mooie weer en de ontspannen sfeer. De politie was zichtbaar aanwezig maar moest niet ingrijpen.

https://www.youtube.com/watch?v=fu1f1tG7NeE

De harde kern kwam via de Steenstraat aan op de Markt. Dat ging gepaard met veel gezang, maar alles bleef beschaafd.

https://www.youtube.com/watch?v=3epedIMHQNU

Intussen zijn de Turkse fans vertrokken richting Jan Breydel. Met veel lawaai, bommetjes en Bengaals vuurwerk zijn de Turkse supporters richting stadion vertrokken. De sfeer zat er goed in, maar de Brugse politie blijft waakzaam.

https://www.youtube.com/watch?v=JKu7pU_zfh0

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier