Brugse hoofdbibliotheek Biekorf opent vanaf 1 juli een uur vroeger

De Biekorf is vanaf 1 juli open vanaf 9.30 uur. © SVV
Stefaan Van Volcem
Stefaan Van Volcem Freelance journalist KW

Vanaf woensdag 1 juli is er een versoepeling van de coronamaatregelen in de Biekorfbibliotheek, gelegen aan de Kuipersstraat 3 in de binnenstad van Die Scone. De bibliotheek is dan opnieuw vanaf 9.30 uur toegankelijk.

Tot op vandaag opende de drukbeklante hoofdbibliotheek Biekorf pas om 10.30 uur. Volgens de Brugse cultuurschepen Nico Blontrock (CD&V) was dit nodig om het bibliotheekpersoneel voor openingstijd de tijd en ruimte te geven om de teruggebrachte materialen uit quarantaine opnieuw in de rekken te kunnen steken, zonder daarvoor tussen de bezoekers te moeten laveren. “Mensen kregen tot vandaag de tijd om het materiaal dat ze al thuis hadden liggen van voor de sluiting omwille van covid-19 terug te brengen”, aldus Blontrock. “Ondertussen zijn de meeste materialen teruggebracht en is de noodzaak om een uur later te openen weggevallen.”

Vanaf de eerste dag van juli zullen bezoekers van de Biekorfbib ook opnieuw beperkt gebruik kunnen maken van de catalogus- en internetpc’s. Die zullen regelmatig ontsmet worden. Volgens het vernieuwde tijdschema is de Brugse hoofdbibliotheek van maandag tot en met vrijdag opnieuw open van 9.30 uur tot 19 uur. Op zaterdagen sluit de Biekorfbib in juli en augustus al om 13 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier