Brugge wil hondenloopweides in elke deelgemeente

Enkele buurtbewoners uit Christus Koning samen met schepenen Mercedes Van Volcem en Mathijs Goderis bij de nieuwe hondenloopweide. © CGRA
Stefan Vankerkhoven

Op wereldhondendag keurde de Brugse gemeenteraad de aanleg van een hondenloopweide langs de Bevrijdingslaan goed. Op de officiële bekrachtiging door de gemeenteraad heeft het stadsbestuur niet gewacht: de loopweide in Christus Koning is er al sinds begin juli.

Op het hele grondgebied zijn volgens schepen van openbaar domein Mercedes Van Volcem (Open VLD) burgers vragende partij om hondenlosloopzones in te richten: “Dit gaat van zowel de binnenstad tot de randgemeenten zoals Zwankendamme of Assebroek. Om aan deze stijgende vraag te voldoen wordt een spreiding voorgesteld van het aantal hondenloopweides op Brugs grondgebied en gestreefd naar minimaal één hondenloopweide per deelgemeente.”

1800 m²

Langs de Bevrijdingslaan, tussen de Bloedput en de Buffelbrug, is inmiddels bij de start van de zomervakantie al een nieuwe hondenloopweide van ruim 1.800 m² groot gerealiseerd. “Hiermee telt Brugge al negen hondenloopweides”, aldus schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem.

De nieuwe hondenloopweide is ook toegankelijk voor mensen met een rolstoel of buggy. Het terrein is eigendom van het Agentschap Wegen en Verkeer. Na onderhandeling kon Stad Brugge een overeenkomst sluiten voor het kosteloos gebruik van dit terrein.

Katelijnepark

Ook in en rond het Katelijnepark is er een grote vraag naar een hondenloopzone. “Er wordt een hondenzone voorzien in het bosje ten zuiden van het Katelijnepark. Dit gebeurt in onderling overleg en met goedkeuring van Agentschap voor Natuur en Bos”, aldus de schepen.

Zij vroeg en kreeg van de gemeenteraad het fiat voor de aanleg van een hondenloopweide in het Katelijnepark voor een bedrag van 31.688,81 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier