Brugge Awards zijn terug

Xavier Vanneste van brouwerij De Halve Maan (midden) won vorig jaar de award voor Onderneming van het Jaar. (foto Davy Coghe) © Davy Coghe Davy Coghe
Redactie KW

Op maandag 17 juni heeft in het Beurs, Meeting en Congres Centrum (BMCC) de tweede editie plaats van de Brugge Awards. Bedoeling van dit initiatief, met awards in acht categorieën, is opnieuw de Brugse ondernemers op een positieve manier in de kijker te zetten.

Voor de organisatie van deze Brugge Awards slaat Stad Brugge ook dit jaar weer de handen in elkaar met Brugge. inc. Brugge. inc werd in november 2020 gelanceerd door Stad Brugge, Voka- Kamer van Koophandel West-Vlaanderen en POM West-Vlaanderen om de Brugse regio in binnen- en buitenland te profileren en promoten als een ijzersterke hub voor ondernemers. “Brugge heeft in alle sectoren toonaangevende bedrijven, handels- en horecazaken. Het is dan ook terecht dat we blijven tonen over welk potentieel onze stad beschikt én hoe trots we hierop mogen zijn”, zegt schepen van Werk en Ondernemen Pablo Annys (Vooruit). “Met deze nieuwe Brugge Awards bekronen we jaarlijks negen ondernemingen en/of ondernemers in verschillende categorieën op basis van hun verwezenlijkingen en hun betekenis voor Brugge als bedrijvige en vooruitstrevende stad.” De eerste editie kon alvast rekenen op veel belangstelling. Er werd 500 keer genomineerd en in totaal kregen 270 ondernemingen een nominatie.

Vestiging in de stad

Elke onderneming en/of ondernemer met een vestiging in Brugge kan zichzelf kandidaat stellen of kan door derden genomineerd worden voor een award.

De negen categorieën zijn: Start-up, Tech scale-up, Onderneming van het Jaar, Shoppingbeleving, Verrassende horeca, Flavourite Bruges, Green award en Brugs ambassadeur. De belangrijke award voor Onderneming van het Jaar ging vorig jaar naar Xavier Vanneste van brouwerij De Halve Maan.

De laureaten worden op maandag 17 juni bekendgemaakt tijdens een feestelijke avond in het BMCC, gepresenteerd door Mieke Dumont. De award zelf is van de hand van de Brugse letterkapster Maud Bekaert. (PDV)

Wie een bedrijf of handelszaak wil nomineren, kan dit doen tot en met 31 maart via de website www.bruggeawards.be. Vanaf vrijdag 23 februari zijn de tickets voor deze avond online te koop.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier