Brouwerij Betsy stelt nieuwe Rosse en Picon voor: “Mengeling van onze amer en enkele geheime ingrediënten”

Jurgen Tavernier lanceert vol trots zijn twee nieuwe Betsy's. © MM
Marc Mahieu
Marc Mahieu Medewerker KW

Zaakvoerder Jurgen Tavernier van Brouwerij Betsy stelde zaterdag de Rosse Betsy en de Betsy Picon voor: een fris zomerbiertje en een echte stevige picon maison.

De geestelijke vader Jurgen Detavernier van microbrouwerij Betsy startte ooit met de Blonde Betsy en voegde de afgelopen jaren onder meer een tripel, brunette, kriek en een robuuste quadrupel van 12° aan zijn gamma toe. Met zijn Betsy gin, advocaat en jenever sloeg Jurgen intussen ook de sterke drankenweg in.

Rosse Bestsy en Betsy Picon

Op zaterdag 22 juni was het dus weer zover. Een hele dag lang kon in de Betsy brouwerij (Duinenstraat 47) worden geproefd van de Rosse Betsy en Betsy Picon, de jongste telgen in het Betsy-gamma.

Rosse Betsy is een bitter zomerbiertje met een alcoholpercentage van 6.2 %. Het werd deze winter ontwikkeld in Betsy’s Proefbrouwerij na een poll onder de Betsy fans.

“De Betsy Picon is een mengeling van onze eigen amer (op basis van sinaasappel, kina, gentiaan en karamel), droge witte wijn en enkele geheime ingrediënten. Het resulteert in een volle picon maison met een alcoholgehalte van 25.5 %”, legt Jurgen vakkundig uit.

Amuseroute

Brouwerij Betsy organiseert deze zomer ook opnieuw zijn Amuseroute. Van 1 juli tot 31 augustus voert de naar keuze wandel- of fietstocht (respectievelijk 8 en 14 km) je langs drie haltes, waar van (Betsy)lekkers kan genoten.

Deelnemen kost 14 euro. Deelnameformulieren kunnen verkregen bij de dienst Toerisme.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier