Broers uit Heuvelland op dezelfde dag vader

Foto GL
Redactie KW

De broers Roberto (31) en Stefano (26) Platteau zijn vorig weekend op precies dezelfde dag vader geworden. Neefje Emiel en nichtje Liz zullen hun verjaardag op 27 januari telkens samen kunnen vieren.

We ontmoeten beide koppels in Wijtschate, waar het gezin van Roberto woont. Intussen liggen Emiel en Liz, net vier dagen jong, zalig samen te slapen in het park. “Zowel mijn vrouw Daisy Lebleuals mijn schoonzus Amy Verkinderen waren eigenlijk enkele dagen eerder uitgerekend”, vertelt Roberto. “Net als bij de zwangerschap van ons oudste zoontje Elias spraken we af om op het einde van de zwangerschap samen te komen met broer Stefano en zijn partner Amy om een film te bekijken. We troffen elkaar rond vijf uur in Loker bij mijn broer. Eerst haalden we frietjes en daarna keken de mannen naar een horrorfilm. De vrouwen zonderden zich af om wat bij te praten. Intussen voelde Daisy zich al niet meer zo lekker.”

Zelfde materniteit

Toen ook Amy rond tien uur ‘s avonds weeën begon te krijgen, werd de film stop gezet. “Roberto en ik zorgden voor opvang voor Elias en iets na middernacht reden we richting Jan Ypermanziekenhuis. Vijf minuten later kwamen ook Stefano en Amy op spoed aan”, aldus Daisy. “Bij mij verliep de bevalling heel vlot. Na de epidurale verdoving werd ons tweede zoontje Emiel om 4.44 uur geboren, 3kg390 zwaar en 49,5 cm groot.”

“‘s Avonds hadden we nog frietjes gehaald en naar een horrorfilm gekeken”

Voor Amy en Stefano was het langer aftellen… “Onze baby bleek een sterrenkijkertje te zijn. Om 15.23 uur kwam ons dochtertje Liz in het bevallingsbad op de wereld. Onze eerste spruit woog 3kg520 en mat 52,5 cm.” Met nog geen etmaal tijdsverschil bracht gynaecoloog dr. Quintelier in de Ieperse materniteit twee Platteau’tjes ter wereld.

De voorbije dagen gingen de schoonzussen en broers meerdere keren bij elkaar op bezoek. “Je had ons moeten zien, met een kersverse baby in een bedje op wieltjes de gang van de materniteit door om vier kamers verder bij de familie te gaan piepen”, lacht Amy.

Feestweekend

Binnenkort mag de familie Platteau zich opmaken voor een druk feestweekend. “Op zaterdag 10 maart zal Liz gedoopt worden in de kerk van Loker. Oom Roberto wordt haar dooppeter. Aansluitend nodigen we onze familie en vrienden uit op de babyborrel. De volgende dag trekken we opnieuw onze feestkleren aan, om in de kerk van Wijtschate het doopsel van Emiel te vieren. Die dag ben ik de dooppeter van dienst”, knikt Stefano. (SGW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier