Bredene heeft na 4 jaar met ‘Ferre’ nieuwe Prins Carnaval

Uiteindelijk was het ‘Ferre’ die met 813 stemmen gekroond werd tot Prins Carnaval van Bredene 2024. © JROOS JROOS
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

Zaterdagavond werd David Ferrant onder de naam ‘Ferre’ verkozen tot nieuwe Prins Carnaval van Bredene. Hij haalde het van Serge Loncke die opkwam onder de naam ‘Tandje Bie’.

Bredene heeft na drie jaar een nieuwe Prins Carnaval. Zaterdagavond zakten ruim 1200 carnavalisten en sympathisanten af naar het MEC Staf Versluys voor de verkiezing van de nieuwe Prins Carnaval van de kustgemeente. In 2020 werden Gino ‘Mr Proper’ Vansevenant en Brenda ‘Girl Linda’ Verhaeghe tot Prins en Prinses Carnaval gekozen. Ze waren meteen het eerste koppel dat de titel van Prins en Prinses mochten dragen. Gino en Brenda mochten hun titel vier jaar lang dragen, omwille van de afgelastingen van de voorbije bals tijdens de coronaperiode. Tot zaterdagavond dus.

813 stemmen

Meer dan 1.200 aanwezigen brachten zaterdagavond hun stem uit voor de twee kandidaten. ‘Ferre’ en ‘Tandje Bie’ brachten dan ook een pak volk op de been. De spanning was dan ook te snijden. Om 22.30 uur openden de stemlokalen. Bijna vier uur later werd het resultaat bekendgemaakt. Uiteindelijk was het ‘Ferre’ die met 813 stemmen gekroond werd tot Prins Carnaval van Bredene 2024. “Hier hebben we, samen met de hele werkgroep, hard voor gewerkt”, zo sprak hij. ‘Tandje Bie’ kreeg 386 stemmen achter zijn naam. Er waren ook 22 ongeldige stemmen.

De nieuwe Prins Carnaval zal de kustgemeente vertegenwoordigen tijdens de verschillende carnavalsoptochten en bals. Op zaterdag 30 maart is er de carnavalstoet in Bredene. Start is voorzien om 14.11 uur in de Breendoncklaan. Aan de Bredense optocht nemen zo’n veertig carnavalswagens deel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier