Brandweer van Oostende redt hond en konijn uit brandend huis

© JRO
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

In de Stuiverstraat in Oostende brak zondagmiddag brand uit in een woning. De brandweer kon een hond en een konijn uit het brandend huis redden.

Rond 14 uur kregen de politie en de brandweer melding van hevige rookontwikkeling in een pand op de hoek van de Stuiverstraat met de Roodborstjesstraat. Bij aankomst van de brandweer was inderdaad hevige rookontwikkeling te zien. De bewoners van het pand waren op het moment van de brand niet thuis, maar hun huisdieren wel. De brandweer kon de hond van het gezin en een konijn levend uit het brandend huis halen. De dieren bleven ongedeerd.

De schade aan het huis is groot. “De bewoners kunnen momenteel nog steeds niet terugkeren naar hun woning gezien de brand-, rook- en waterschade”, vertelt commissaris Kris Allary van de Oostendse politie. “De eigenaars van het pand worden momenteel opgevangen door familieleden. Het slachtofferteam van de politie staat de eigenaars bij.”

Om uitsluitsel over de oorzaak van de brand te geven, werd op beslissing van het parket van Brugge in eerste instantie een branddeskundige aangesteld. Omdat de brand accidenteel ontstaan is, werd er bijgevolg toch geen branddeskundige aangesteld. De boosdoener zou een oververhitte kachel zijn.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier