Brandweer Izegem presenteert ludieke kalender

V.l.n.r. Stefaan Snoeck, Christophe Soete en Filip Commeyne geven de brandweerkalender een nieuw elan. (foto Frank) © (foto Frank)
Redactie KW

Binnenkort trekken de Izegemse brandweermensen weer van deur tot deur met hun kalender. Dit keer werd voor de foto’s een ludieke invalshoek gezocht.

Het idee werd uitgewerkt door Christophe Soete, voorzitter van de vzw Vriendenkring Brandweer Izegem, Filip Commeyne, sergeant bij de brandweerpost en brandweerman Stefaan Snoeck.

“We wilden zorgen voor een nieuw elan in de opmaak van onze jaarlijkse kalender waar bij de huis-aan-huisverkoop zowat 4.700 exemplaren van eigenaar wisselen. Met het ludieke ontwerp dat we nu creëerden, hopen we de kaap van de 5.000 te ronden. De foto’s zijn humoristisch, hebben met de brandweer te maken en verwijzen elke maand naar een ander thema”, klinkt het.

Er werkten liefst 137 figuranten mee, geselecteerd uit brandweermannen, hun partners en kinderen en ook erebrandweermannen. Het is ook een promotie voor een sociale maatschappij. De kleur van elke maand is terug te vinden in de foto, er werd heel wat aandacht besteed aan vorm en lay-out en onderaan de bladzijde is er elke maand een ander thema. Dit houdt verband met de maand zelf of met wat er op de foto wordt afgebeeld. We willen zo de kopers sensibiliseren om preventief te zijn naar brandbestrijding toe. Bijvoorbeeld in oktober is het een foto van Halloween waarbij een rookmelder wordt getoond en de baseline is dan de raad om er één te plaatsen, het is immers verplicht vanaf 1 januari 2020.

De andere thema’s zijn Nieuwjaar, Valentijn, ode aan de erebrandweermannen, de paashaas met de eieren, wespenverdelging, de Batjes, op reis, giftige stoffen, een kettingbotsing op de kermis, een voorzichtige duik en Sinterklaas in nood.

“We hebben ons concept tijdens een periode van drie weken in juni klaargestoomd, in de week van 23 september rolt hij van de drukpersen en kan de huis-aan-huisverkoop van start gaan.” (LDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier