Bloemen voor Kom op tegen Kanker

Marijke Dejonckheere is de grote bezieler van de bloemenverkoop ten voordele van Kom op tegen Kanker. (foto DRD)
Redactie KW

De bloemenverkoop ten voordele van Kom op tegen Kanker is op zaterdag 16 september aan een nieuwe uitgave toe. Marijke Dejonckheere, de grote bezieler van het initiatief, hoopt dat er met de steun van de Gezinsbond vele bloemetjes voor het goede doel zullen worden verkocht. Vrijwilligerswerk en sociale inzet zijn Marijke Dejonckheere (67) allesbehalve vreemd. De verpleegster mag dan wel van een welverdiend pensioen genieten, veel tijd om zich te vervelen heeft ze niet. Ze is al vele jaren actief in tal van verenigingen in Deerlijk. “Twee jaar geleden heb ik in Harelbeke meegewerkt aan de verkoopactie”, verduidelijkt Marijke. “Een beetje uit noodzaak, want in eigen gemeente werd geen actie meer georganiseerd.”

Groot succes

“Vorig jaar heb ik zelf de koe bij de horens gevat om in Deerlijk opnieuw met een bloemenverkoop uit te pakken. Een verantwoordelijke kwam bij mij langs om de actie uiteen te zetten en het nodige campagnemateriaal te overhandigen. Ik lanceerde mijn voorstel tijdens een bestuursvergadering van de Gezinsbond en het viel meteen in goede aarde. Er werden snel mensen gevonden die zich ook wilden engageerden. De actie werd een succes, want in iets meer dan een uur waren alle azalea’s uitverkocht. Dit jaar hebben we een grotere voorraad.”

Azalea’s

“Op zaterdag 17 september staan we aan vier warenhuizen in Deerlijk om azalea’s te verkopen: Aldi op de Belgiek, Smatch in de Hoogstraat, Okay in de Vichtesteenweg en Spar Bulcaen in Sint-Lodewijk. We staan er vanaf 8.30 uur tot de voorraad uitgeput is… Een bloempje kost 8 euro. De opbrengst gaat integraal naar Kom op tegen Kanker. Kanker heeft een grote impact op het leven van kankerpatiënten en de mensen in hun omgeving. Daarom zorgt Kom op tegen Kanker voor de nodige ondersteuning, in de vorm van praktische hulp, informatie en aangepaste activiteiten. Ik dank nu al de deelnemende winkels, de verkopers-medewerkers en de mensen die een bloemetje gaan kopen.” (DRD)