“Bloemen en beertjes tonen hoe geliefd ze waren”: familie richt rouwplekje in op plaats waar Janick (29), Janice (30) en Maithé (8) om het leven kwamen

Het rouwplekje toont hoe geliefd het gezin, dat uit het leven gerukt werd, wel was. © JVM
Jan Van Maele
Jan Van Maele Medewerker KW

De familie van Janick (29), Janice (30) en Maithé (8) uit Kortemark heeft een rouwplekje ingericht op de plek waar het gezin afgelopen weekend om het leven kwam. Er liggen bloemen, beertjes en ballonnen ter nagedachtenis.

Het gezin liet zaterdagnacht het leven toen hun wagen door een achteropkomende bestuurder werd aangereden. De bestuurder reed veel te snel en had 1,6 promille alcohol in zijn bloed. De jonge ouders en hun dochter maakten geen schijn van kans. Op de plek in Ruddervoorde heeft de familie nu een rouwplekje ingericht.

Via parallelweg

“De bloemen en beertjes die er zijn neergelegd tonen hoe graag mijn broer en zijn gezin werden gezien”, zegt de broer van Janick. Familie en vrienden konden er de voorbije dagen – deels onder politiebegeleiding – via een parallelweg langs de E403 de plek van het ongeval bereiken. Ze brachten een eerbetoon aan het overleden gezin en zochten er troost bij elkaar.

Er werden ook ballonnen achtergelaten naast een foto van het gezin. “We willen iedereen die ons de voorbije dagen zo hard heeft gesteund ook bedanken voor alles”, laat de familie nog weten.

Lees meer:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier