Blankenberge organiseert ‘bubbelkermis’

Ook het eendjeskraam van Redgy Schmidt, Veerle Herman en hun zoon Gauthier is volgend weekend van de partij op de 'bubbelkermis'. © (Foto WK)
Redactie KW

Stad Blankenberge organiseert volgend weekend, van vrijdag 11 tot en met zondag 13 september, een coronaproof ‘bubbelkermis’ op het Kennedyplein voor het stadhuis.

Zoals de naam laat uitschijnen, zal de beleving binnen de eigen bubbel centraal staan. Het anderhalvemeteren blijft belangrijk en een mondmasker dragen wordt verplicht. “Het kermisweekend kan gezien worden als een eerste test: als alles goed verloopt, kan het de deuren openzetten naar toekomstige festiviteiten in onze stad. We kijken er alvast naar uit om de foorkramers opnieuw te verwelkomen”, zegt schepen voor Foren en Markten Benny Herpoel (N-VA).

De foorkramers reageren opgetogen. “Voor ons is dit uiteraard goed nieuws, maar ook voor de kinderen die allang op hun honger zitten. Voor hen mag er ook wel eens iets worden gedaan”, zegt Redgy Schmidt van het eendjeskraam. Op de bubbelkermis zal plaats zijn voor een zestal kraampjes. “Een kindermolen, een schietkraam, oliebollen… Kortom de klassiekers. Alles zal strikt volgens de veiligheidsvoorschriften gebeuren: de attracties zullen op voldoende afstand van elkaar staan, en zullen allemaal een aparte in- en uitgang hebben. Dit wordt een goede proef om dan hopelijk ook de halloweenkermis te kunnen laten doorgaan”, klinkt het.

Normaal zou dit weekend Uitkerke Kermis plaatsvinden, maar dit jaar werd het volksfeest geschrapt omdat de veiligheid daar niet gegarandeerd kon worden. “Het voordeel met het Kennedyplein is dat er geen horecazaken zijn. Zo komen de mensen speciaal voor de kermis”, aldus nog Redgy Schmidt. De bubbelkermis zal op vrijdag geopend zijn van 16 tot 20 uur, op zaterdag en zondag telkens van 14 tot 20 uur.

(WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier