Blankenberge maakt winnaars fotowedstrijd ‘Carnaval Fotogeniek’ bekend

De winnende inzending. © WK
Redactie KW

Blankenberge reikte prijzen uit voor de fotowedstrijd ‘Carnaval Fotogeniek’. De eerste prijs in de fotowedstrijd Carnaval Fotogeniek gaat dit jaar opnieuw naar Peter Ryngaert uit Wevelgem. Hij wint een dinercheque van 75 euro.

Blankenbergenaar Jean Simoens won de tweede prijs en krijgt een dinercheque van 50 euro. De derde prijs, een dinercheque ter waarde van 25 euro, werd toegekend aan Frieda Verschueren uit Blankenberge. Olivier Allemeersch uit Oedelem sleept dit jaar de Publieksprijs in de wacht. Hij wint een dinercheque ter waarde van 50 euro. Deze wedstrijd waarin beroeps- en amateurfotografen jaarlijks worden uitgedaagd om hét beeld van het Blankenbergse carnaval te maken, zag er dit jaar enigszins anders uit door de coronacrisis. Zo werd de geplande tentoonstelling ‘Carnaval Fotogeniek 2020’ in de bibliotheek geannuleerd en vervangen door een onlinetentoonstelling op de Beeldbank van Kusterfgoed. Zodoende kon het publiek de inzendingen toch bewonderen en alsnog meestemmen voor de Publieksprijs.

Er waren dit jaar negentien deelnemers, goed voor vijftig inzendingen. In het totaal werd er 153 keer gestemd. “Omwille van het contactverbod, waren we aanvankelijk van plan dit jaar geen beroep te doen op een professionele jury en de stemming van de drie beste foto’s volledig over te laten aan het publiek. Maar omdat het publiekstemmen in combinatie met het oordeel van een professionele jury breder en eerlijker gedragen wordt, zijn we uiteindelijk toch op die beslissing teruggekomen. Niettegenstaande het feit dat de stemming dit jaar dus wel wat omslachtiger verliep, is de jury relatief vlot tot een mooi eindresultaat gekomen. Ook dit jaar kunnen we tevreden terugblikken op een fantastische editie van deze fotowedstrijd”, zegt schepen van cultuur en erfgoed Alfons Monte (N-VA). (WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier