Blankenberge duidt activiteiten aan met kleurcode, van groen tot rood

© belga
Redactie KW

Blankenberge gaat haar activiteiten en evenementen aanduiden met een kleurcode. De badstad wil daarmee vooral risicogroepen helpen om het risico op besmetting bij bepaalde activiteiten of evenementen in te schatten. Bij een verhoogd risico zal een activiteit de kleur geel krijgen. Code rood wil zeggen dat het evenement niet kan doorgaan.

Blankenberge wil vanaf september de alledaagse activiteiten in de stad zo veel mogelijk heropstarten. Weliswaar gebeurt dat onder heel wat maatregelen om besmettingen te voorkomen. Ook het cultuurseizoen start in september weer op. Om het risico op besmetting te kunnen inschatten bij activiteiten en evenementen die Blankenberge zelf organiseert, voert de stad nu een kleurcode in.

“Momenteel zitten de cijfers goed. We willen graag zo veel mogelijk zaken terug openstellen voor iedereen maar toch moeten we nog steeds waakzaam blijven“, zegt burgemeester Daphné Dumery (N-VA).

Elke activiteit of dienstverlening krijgt een kleurcode naargelang het risico dat de activiteit inhoudt. Activiteiten met een laag risico krijgen code groen. Al wordt die code in dit stadium van de pandemie nog niet gebruikt. “Momenteel is er altijd wel een risico.”

Kaarten blijft verboden

Activiteiten met een verhoogd risico krijgen code geel. Daarbij moeten de preventiemaatregelen zeer waakzaam worden nageleefd. Voor een hoog risico-activiteit geldt de kleurcode rood. De rode activiteiten kunnen momenteel niet doorgaan. Zo blijft kaarten in de kaarthuisjes in de stad voorlopig verboden. “Dat is een rode activiteit omdat de ruimte waarin wordt gekaart klein is. Ook zijn het vooral oudere mensen die komen kaarten en worden kaarten doorgegeven aan elkaar.” Het cultuurseizoen start dan weer in code geel.

Perspectief bieden

Organisatoren van privé-evenementen moeten nog steeds het ministerieel besluit volgen en evenementen aanvragen en invoeren in de evenementenmatrix. De stad zal die evenementen geen kleurcode geven. “We hopen dat we met de codes mensen een perspectief kunnen geven en goed kunnen zorgen voor onze risicogroepen. Wie tot een risicogroep behoort, kan aan de hand van de kleurcode zelf inschatten of hij deelneemt aan een bepaalde activiteit. Het zorgt voor duidelijkheid en discussies worden vermeden“, aldus Dumery.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier