Bistro Berto opent in Regenboogstadion

David Bertolozzi en Mathias Vanoost in Bistro Berto op de eerste verdieping van het nieuwe Regenboogstadion. © DJW
Redactie KW

David Bertolozzi van sterrenrestaurant Berto opent nu ook een bistro in het Regenboogstadion. “Ik voel mij hier al helemaal thuis”, klinkt het. Deze nieuwe zaak heeft wel gevolgen voor restaurant Berto, het andere restaurant van David.

Begin deze week opende David Bertolozzi van sterrenrestaurant Berto in de Holstraat Bistro Berto. Dit in een ruimte op de eerste verdieping van de nieuwe tribune van het Regenboogstadion, kant Zuiderlaan. “Het is eigenlijk een droom: mijn bistro in het stadion van de ploeg waarvoor ik al zo lang supporter. En die magie daarrond is top. Ik voel mij hier al helemaal thuis”, zegt David, die samen met rechterhand Mathias Vanoost en nog twee collega-medewerkers ervoor zorgt dat de nieuwe eetgelegenheid uitstekende lunches en menu’s aanbiedt.

“Dit heeft ook gevolgen voor mijn ander restaurant, ik zal het compacter houden”

“Voor Bistro Berto hebben we een strak omlijnd programma uitgestippeld: een vlotte businesslunch ‘s middags en à la carte voor ‘s avonds”, licht David Bertolozzi toe. “Daarnaast ook genoeg gelegenheid om in de loungebar te genieten van een drankje. Mathias is hier de chef die alles goed in de hand houdt.”

Een speciale aangelegenheid zijn de thuiswedstrijden van SV Zulte Waregem. “Dan gaat het over een wedstrijdformule. En dat wordt dan geregeld door de club zelf. Op andere dagen dat de bistro open is, heb je de gewone formules”, zegt David Bertolozzi. “Wat er zal gebeuren met mijn restaurant in de Holstraat? Het wordt een beetje anders, ook al omdat er in het culinaire wereldje heel wat is veranderd de jongste jaren. Ik zal het compacter houden, enkel nog op bepaalde dagen open. Bijvoorbeeld van vrijdag tot zondag. Maar daar ben ik nog niet uit. Ik moet daar nog over nadenken. Wel zijn we vanaf dag één met drie man constant bezig in de bistro.”

Veel mogelijkheden

David Bertolozzi wijst daarnaast op de enorme mogelijkheden die de toekomst biedt in en rond het Regenboogstadion. “Hier wordt straks een hotel gebouwd. Er komen drie grote appartementsblokken en er is een grote parking. Dat zijn allemaal zaken die mee tot de beslissing geleid hebben om hier een bistro te openen. Als je zo’n kans krijgt, dan moet je die grijpen. Intussen ben ik toch ook al dertien jaar bezig met mijn restaurant in de Holstraat. Het gaat allemaal zeer vlug, niet?”

Bistro Berto is open maandag tot zaterdag van 11.45 tot 14.30 uur en van 18 tot 21 uur. De loungebar is open vanaf 14 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier