Bistro Ape’Tyt uit Lichtervelde opent ook zaak in Ardooie

Sharon Tyteca, zoontje Lúan en Jordy Aper bij hun zaak in Lichtervelde. (foto Kurt) © Foto Kurt
Bram Vanlerberghe

Friethuis Ape’Tyt opent weldra een nieuwe zaak. Naast de al bestaande zaak aan de Brugsebaan in Lichtervelde die voorheen door het leven ging als Speedy Snack en het koppel sinds 1 juli 2018 uitbaat als Friethuis Ape’Tyt openen Jordy Aper en zijn echtgenote Sharon Tyteca vanaf dinsdag 4 februari ook een nieuwe zaak in Ardooie. Deze is gelegen aan de Beverensestraat 104.

Op die locatie waren in het verleden al horecagelegenheden, zoals een restaurant en een café.

“Deze zaak had voorheen altijd dezelfde naam: de Gapaard. Nu zullen wij er een bistro/tearoom van maken”, opent Jordy Aper. “In de week zullen we werken met lunchen en in de namiddag wordt het een tearoom.”

Meer dan friethuis

In de nieuwe zaak in Ardooie, die begin volgende maand de deuren opent, wil het koppel meer zijn dan een friethuis. “In het weekend willen we ons vooral richten op gezinnen met kinderen. Maar iedereen is welkom natuurlijk”, vervolgt de 29-jarige Lichterveldenaar.

“Uit eigen ervaring merken we dat het niet makkelijk is om met kinderen ergens op het gemak iets te kunnen gaan eten. Voor de kinderen zal er binnen een aparte speelruimte voorzien worden.”

“Tegen de zomer willen we buiten ook een hele speelweide voorzien. De naam van onze zaak werd dan ook veranderd naar Bistro Ape’Tyt. We willen een nieuwe wind door de zaak laten waaien.Ik zal voornamelijk in Lichtervelde aanwezig zijn, terwijl mijn vrouw Sharon voornamelijk de bistro in Ardooie zal uitbaten”, besluit Jordy Aper.

De nieuwe zaak is al te volgen op de Facebookpagina Bistro Ape’Tyt. Maandag is de sluitingsdag van de nieuwe zaak. (BV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier