Bijna 1.900 Izegemse schoolkinderen kunnen gratis deelnemen aan de Duck Race op 12 oktober

Rotaryvoorzitter Geert Soetaert kwam in goed gezelschap de eendjes uitdelen in de Zonnebloem. © Frank Meurisse
Redactie KW

1.898 schoolkinderen, van het eerste tot en met zesde leerjaar, kregen een rood eendje cadeau dat ze kunnen inzetten op de Duck Race op 12 oktober. Voor dat Rotary-event kun je zelf ook gele eendjes kopen om zo mee te dingen naar een mooie prijzenpot. Maar de Izegemse lagere scholen kunnen hun eendje dus inzetten in dezelfde race, met een apart klassement. En daarbij horen heel wat (speelgoed)prijzen en een leuke verrassing voor de winnende klas.

Woensdagmorgen was een Rotary-delegatie, inclusief de Duck Race-mascotte en het gepimpte 2PK’tje, afgezakt naar De Zonnebloem in de Meiboomstraat. Voorzitter Geert Soetaert overhandigde er persoonlijk de rode eendjes aan de lagere schoolkinderen die in hun nopjes waren met dit leuk bezoek. “Alle 1.898 leerlingen van de Izegemse basisscholen krijgen zo’n rood eendje mee naar huis. Als de leerlingen dit op 12 oktober terugbrengen naar het Duck Race Feestdorp, neemt hun eendje deel aan de race voor de rode eendjes, waar ook weer prachtige prijzen te winnen zijn.”

Dankzij steun schilderbedrijf Vanrenterghem dat eendjes aankocht én de winnende klas gaat schilderen

“De actie met rode eendjes is mede mogelijk gemaakt door Schildersbedrijf Vanrenterghem uit Izegem. Zij betaalden niet enkel de rode eendjes, zij doen er nog een serieuze schep bovenop: de klas die in verhouding het meeste aantal eendjes in de race brengt – en dus aanwezig is op de Duck Race – wint een fris herschilderde klas. Een origineel cadeau, dat de scholen in dankbaarheid aanvaarden. Zo wordt Duck Race Izegem een echt stadsevent, voor alle Izegemnaars zonder enig onderscheid. En dat was precies het opzet van Rotaryclub Izegem.”

Info: www.duckrace-izegem.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier