Bier en shoppen op de biercitytour in Poperinge

Kristel Logie en Isabel Dekoning. (foto MD)
Redactie KW

Biercitytour ‘Shops en Hops’ is uitgebreid. Sinds kort krijgen deelnemers de kans van bierkenner Kristel Logie om te proeven van onder meer bierijs en bierchocolade.

Gediplomeerd biersommelier Kristel Logie uit de Spinstraat: “Met ons Nationaal Hopmuseum en onze verschillende brouwerijen is Poperinge de ideale stad om een dergelijk initiatief te organiseren. Een van de doelstellingen is de schoonheid van onze bieren te tonen. Vrouwen tonen steeds meer interesse in bier. Het is de max als we dat kunnen combineren met shoppen.”

De gekende biersommelier Sofie Vanrafelghem en haar team van Sofie’s World lanceerden vorige zomer de Poperingse stadswandeling. Ondertussen werden er wat wijzigingen aangebracht. Zo werd er onder anderen een shop toegevoegd.

Bierkenner Kristel Logie neemt de deelnemers tijdens Shops & Hops mee op een tocht van drie uur door het stadscentrum. Er wordt verzameld aan de dienst Toerisme op de Grote Markt. De eerste stopplaats is café l’Espérance, waar geleerd wordt hoe men het Hommelbier moet proeven. Dat doet men met een stukje hoppepaté van traiteur Sohier als versnapering.

Bierijs

Kristel Logie: “In het ijssalon L’Heritage maken we kennis met de ijsmaker Bart Mostaert, die ons meeneemt in de wereld van artisanaal ijs. We krijgen hier de kans om te proeven van zijn bierijs.”

“Ik maak al 22 jaar roomijs met het patersbier van Westvleteren. Dat is best moeilijk, want alcohol bevriest niet. Er bestaat heel weinig roomijs met bier. We hebben een grote keuze aan bieren, alleen uit de Westhoek en Frans-Vlaanderen, en we doen eveneens aan foodpairing. Daarnaast is er materiaal te verkrijgen voor hobbybrouwers”, aldus Bart Mostaert.

Vrouwen tonen steeds meer interesse in bier. Het is de max dat we dat kunnen combineren met shoppen

Omdat Shops en Hops grenzen wil doorbreken, brengt de derde stop je bij schoonheidsinstituut Atelier DD voor een aromaworkshop door uitbaatster Isabelle Dekoning. Zij leert er de neus te gebruiken bij het snuiven van parfums. Vervolgens vertelt Chocolatier Stijn je hoe je chocolade en bier combineert. Bij hem proef je onder andere een hoppraline.”

Hopmuseum

De wandeling eindigt in het Hopmuseum waar biersommelier Kristel je alles leert over de herkomst en het belang van de hopplant. Ze gidst je langs de hoogtepunten van dit boeiende museum. Het geheel wordt afgesloten met een degustatie van het sterk gehopte Keikoppenbier.

“Ik kreeg veel positieve reacties op de citytour. Vooral de parfumworkshop viel in de smaak, net als de workshop chocolade en het bier bij chocolaterie Stijn. Daarnaast is iedereen blij verrast door het bierijs”, legt Kristel uit. “In de citytour werken we met drie bieren uit de streek: een bier van brouwerij De Plukker, brouwerij Leroy en brouwerij St. Bernardus. Deelnemen kost 45 euro.”

Inschrijven kan bij Toerisme Poperinge of via bookings@sofiesworld.be. De data van de drie uur durende stadswandeling zijn terug te vinden op de site www.sofiesworld.be. Minimum tien, maximum 40 deelnemers per wandeling. De speciaalbieren kunnen vervangen worden door frisdrank.

(AH1)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier