Bezorgdheid rond te veel afgelaste wedstrijden bij KSV Loppem: “Kunstgras is de oplossing”

Partijleden van N-VA Zedelgem op een van de twee voetbalterreinen van FC Veldegem: Eddy De Wispelaere (fractieleider), Ann Pattyn (gemeenteraadslid) en Niko Larock (voorzitter N-VA Zedelgem). © HV
Redactie KW

Door te lang te nat weer liggen de voetbalterreinen van FC Veldegem en KSV Loppem er slecht bespeelbaar bij, meldt N-VA. Na te veel speeluren lijkt op termijn kunstgras een blijvende oplossing. “Een budgetkeuze voor begin volgende legislatuur”, reageert sportschepen Charlotte Vermeulen.

“Dit seizoen zijn bij FC Veldegem 14 trainingsavonden afgelast omdat de staat van de velden te slecht was door de regen. We zijn het beu om keer op keer de teleurstelling bij onze kinderen te moeten zien. Sportfaciliteiten zijn belangrijk voor het welzijn en ontwikkeling van onze jeugd”, schrijft een bezorgde moeder van voetballende jeugdspelers in een open brief aan de gemeente. De overvloedige regenval deze winter maakten ook van de voetbalterreinen van KSV Loppem drassige grasvelden. Op sociale media leeft de bezorgdheid bij zowel de clubs als de leden. Bij elke nieuwjaarsreceptie krijgen clubs voorstellen over de aanleg van kunstgrasvelden, zoals het terrein van Excelsior Zedelgem, kaartte N-VA-fractieleider en oud-schepen van sport Eddy De Wispelaere in de jongste gemeenteraad aan. “Dit probleem blijft al te lang onopgelost. Is er een duidelijke visie van het beleid voor de toekomst? Waar en op welke termijn?”

actieve jeugdwerking

Na de langdurige droogte vorig jaar volgde overvloedige regen deze winter. In combinatie met de goed draaiende voetbalploegen in Zedelgem, die door een actieve jeugdwerking meer en meer jonge spelers aantrekken, wordt er op de terreinen veel meer gespeeld en getraind dan zou mogen om het natuurlijk gras in stevige conditie te houden. Met het einde van het seizoen in zicht, zijn de voetbalvelden van Veldegem en Loppem er slecht aan toe, weet ook sportschepen Charlotte Vermeulen. “De clubs voeren het wekelijks onderhoud uit, de gemeente doet dat jaarlijks. Maar dat blijkt niet voldoende te zijn. Kunstgras kost minder aan onderhoud, maar de aankoopprijs is niet min. Het veld van Excelsior Zedelgem kostte al 600.000 euro. Zelf ben ik wel overtuigd dat dit de oplossing is op lange termijn.”

Op de vraag van N-VA of er in de eerste twee jaar kunstgras zal komen, antwoordt schepen Vermeulen dat als de beslissing bij het begin van de nieuwe legislatuur genomen wordt, dat vrij vlug kan gaan. “Ik zou zeker aanraden om die keuze mee te nemen in de budgetten voor de nieuwe legislatuur”, klinkt het. (HV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier