Bewoners woonzorgcentrum De Plataan in Izegem genieten van oldtimerrit in stralende zon

Dankzij heel wat helpende handen verliep de tiende oldtimerrit van wzc De Plataan heel vlot. © foto Frank
Frank Meurisse
Frank Meurisse Medewerker KW

Liefst 30 oldtimers werden donderdag voorgereden voor de tiende editie van de oldtimerrit in wzc De Plataan in Izegem. 80 bewoners stapten dankzij heel wat helpende handen in voor een rit richting De Kippe in Merkem.

Het was letterlijk file, donderdagmiddag bij wzc De Plataan in Izegem. 30 oldtimers schoven geduldig aan om telkens enkele bewoners mee aan boord te nemen voor een rondrit met halte in De Kippe in Merkem.

Luc Decoopman

“Het is onze tiende editie en het gebeuren groeit nog elk jaar”, zegt Talia Seys van De Plataan. “We hebben deze rit opgedragen aan Luc Decoopman van de gelijknamige garage in Emelgem. Hij nam jarenlang de organisatie op zich maar is eind vorig jaar spijtig genoeg overleden.”

“We hadden gehoopt dat hij nog de tiende editie zou kunnen meemaken, maar het heeft niet mogen zijn. Daarom halen we met onder meer foto’s herinneringen aan hem op.”

Puzzelwerk

Er ging heel wat puzzelwerk aan vooraf, maar het lukte uiteindelijk feilloos om 80 bewoners een plaatsje aan te bieden voor de rondrit. In groepjes van vijf voertuigen werd telkens gestart.

“Via connecties en mond-tot-mondreclame konden we bezitters van oldtimers warm maken voor deze rit. Hopelijk is er ook volgend jaar iemand bereid de organisatie op zich te nemen want onze bewoners kijken hier telkens echt naar uit”, besluit Talia Seys.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier