Bewoners Peterseliestraat in Brugge stallen voor het eerst de fiets in nieuwe fietsberging

Schepen van Eigendommen Mercedes Van Volcem overhandigde dinsdag samen met schepen van Sociale Zaken Pablo Annys de eerste sleutels. © WK
Redactie KW

Buurtbewoners Elsbeth en Freddy krijgen als eersten hun sleutel van de nieuwe fietsberging in de Brugse Peterseliestraat.

Schepenen Mercedes Van Volcem en Pablo Annys overhandigden dinsdagochtend de sleutels aan de eerste huurders van de nieuwe fietsbergingen in de Peterseliestraat. De 15 ‘fietskluizen’ zijn bedoeld voor de bewoners van de rijhuizen.

“Ik was al eens komen aankloppen bij het woonzorgcentrum om te vragen of zij een fietsberging ter beschikking hadden. Thuis zette ik mijn fiets altijd in de gang, want ik ben er buiten al twee gestolen”, zegt Elsbeth Maselis. Ook Freddy Baleine huurt voortaan een fietskluis bij de stad. Hij betaalt daarvoor 61,53 euro per jaar.

Bruggelingen zonder garage

“Die prijs valt goed mee, ‘t is handig, en mijn fiets staat hier veilig”, klinkt het. De fietsberging, in de tuin van het wzc Ter Potterie, werd door de technische dienst van de Brugse zorgvereniging Mintus gemaakt met hout uit de OCMW-bossen in Luxemburg.

Schepen van Eigendommen Mercedes Van Volcem overhandigde dinsdag samen met schepen van Sociale Zaken Pablo Annys de eerste sleutels. “Om van Brugge een echte fietsstad te maken, hebben we ook nood aan goede opbergplaatsen. Bruggelingen zonder garage of bewoners van een rijwoning hebben immers vaak geen ruimte om hun fietsen te stallen. Voor hen is deze berging dus een echt pluspunt, en er zijn nog plaatsen beschikbaar”, zegt ze.

Wel alleen buurtbewoners kunnen er dus gebruik van maken; één per persoon. Per gezin is het aantal plaatsen beperkt tot twee. De huurder betaalt per plaats ook een eenmalige borgsom van 30 euro. (WK)

Alle info vind je op www.brugge.be/fietsenberginghuren

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier