Beweging.net viert en bedankt Eric Delzeyne voor zijn jarenlange inzet

Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Op donderdag 9 mei verzamelde beweging.net Roeselare voor de jaarlijkse Rerum Novarumviering. Tijdens de viering werd onder meer Eric Delzeyne in de bloemetjes gezet, voor zijn engagement van meer dan 60 jaar bij beweging.net.

De stralende dag startte met een mooie Eucharistieviering in de Sint-Michielskerk. De kerk zat goed vol en de viering werd voorgegaan door E.H. Guido Debonnet en werd opgeluisterd door een ensemble van het Gildemuziek. Aline Soetaert (voorzitter beweging.net) heette iedereen hartelijk welkom en benadrukte het nog steeds actuele belang de historische Rerum Novarumboodschap: “Met deze viering doen we telkens opnieuw een oproep aan onze verbeeldingskracht en onze praktische gedrevenheid om een sociale en inclusieve samenleving op te bouwen.”

Na de viering trokken de aanwezigen naar Café Bambino voor de receptie. Daar werd Eric Delzeyne in de bloemetjes gezet door het bestuur. Meer dan 60 jaar heeft hij zijn leven gewijd aan beweging.net (het vroegere ACW), en recent heeft hij de moeilijke beslissing genomen om een stapje op zij te zetten vanwege zijn leeftijd en gezondheid.

Hij heeft decennialang gestreden, geïnspireerd en gemobiliseerd voor de idealen waar beweging.net voor staat. Hij heeft een bewonderenswaardig parcours afgelegd, zowel professioneel als als vrijwilliger. Na de bedankingsspeech was Eric duidelijk geëmotioneerd en nam hij zelf ook het woord om een aantal mensen te bedanken en een bemoedigend woord toe te spreken aan het huidige bestuur van beweging.net.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier