Beweging.net stippelt wandelzoektocht uit

De Rerum Novarum-zoektocht is het werk van Kris Blondeel, Jean-Marie Bonte, Rudi Van Colen, Jan Scherpereel en Luc Derudder.© (Foto CLY)
De Rerum Novarum-zoektocht is het werk van Kris Blondeel, Jean-Marie Bonte, Rudi Van Colen, Jan Scherpereel en Luc Derudder.© (Foto CLY)
Redactie KW

Op donderdag 13 mei had de grote plaatselijke Beweging.net maar al te graag de 100ste verjaardag van Rerum Novarum gevierd, maar ook dit vond niet plaats door corona. Toch wou men dit bij Beweging.net niet zomaar voorbij laten gaan. Er werd dan maar uitgekeken naar een andere activiteit die heel wat mensen kan mobiliseren: een wandelzoektocht over 7 km.

Voorzitter Rudi Van Colen, die samen met Jan Scherpereel de Rerum Novaurmwandeling uitstippelde, geeft wat toelichting. “Door corona konden we al twee jaar na elkaar onze jaarlijkse Rerum Novarumviering niet organiseren. Omdat we niet van plan waren om de 100ste verjaardag zomaar aan ons voorbij te laten gaan, werd er geopteerd voor een gezellige wandeling”, aldus de voorzitter. “Er kan voor deze wandeltocht gestart worden tussen 22 mei en 31 juli. De deelname is gratis en er vallen leuke prijzen te winnen. De deelnameformulieren zijn te verkrijgen bij de bestuursleden van de deelnemende verenigingen, maar kunnen ook gedownload worden. Voor inschrijving en deelnameformulieren kunnen de deelnemers ook contact opnemen via het mailadres van.colen@telenet.be .”

“Door het oplossen van de leuke zoekopdrachten vallen meerdere Oostrobonnen te winnen. De winnaars van de bonnen zullen persoonlijk verwittigd worden. De wandelzoektocht is opgebouwd rond de thema’s ‘belangrijke figuren in de gemeente’, ‘we zorgen voor elkaar’, ‘een hart voor de kinderen’ en ‘gezond leven in de buurt’”, besluit Rudi Van Colen. De zoektocht start aan oc Mandelroos, waar je de witte pijlen kan volgen. De deelnameformulieren kunnen in de brievenbus van de Kalbergstraat 27 gedeponeerd worden. (CLY)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier